我係咪俾人呃左間公屋?

697 回覆
1406 Like 11 Dislike
姐係宜家公屋冇得分戶?

離婚就得,其他一般黎講唔得

當初自願合住同一單位的住戶或有親屬關係的合住戶,一般不能透過分戶而獲得額外公屋單位,以免對公屋申請人構成不公。不過,遇有特殊情況,如住戶有迫切需要分開居住,及符合「全面經濟狀況審查」和「無擁有住宅物業」的規定,房署會轉介予相關政府部門/機構進行評估及推薦,以考慮其分戶申請。
有個朋友老豆娶左個大陸婆,之後個大陸婆同佢生左個仔之後(唔知係咪佢嘅),之後就對我朋友個老豆好差,最後趕左佢出門口搶埋佢間公屋,之後佢老豆經過呢次後受左刺激搞到要住老人院,後尾佢d親戚幫手同房處講,之後同佢表妹入紙要求多過單位,好快就俾批左個單位俾佢哋,而家仲入埋伙

但係如果咁樓主你預左同你阿哥反面囉,你自己諗

係WO 你無簽過野, 可以告9佢,
偽造文件
佢死撚硬,
我決定今晩開心見誠 坦誠啲講清楚條數點計
我暫時係諗 居屋慳左嘅係地價
我諗住問佢攞翻市價補地價嘅一半
親生阿哥都咁

估唔到 好冷血

再冷血都有ar
我見過人扮死狗離婚
之後返老家
再買左老家間公屋
然後賣左間屋再買私樓復婚
傻仔 你呀哥有為你諗過就唔會咁做啦
同埋同屋企人講都無撚用
屋企人一定息事寧人叫你就咁算
坦白講將來你同你呀哥有幾何會見呀
大家到時都有各自既家庭
最多節日食飯咪見囉
唔係話全世界呀哥都係仆街黎
但係好明顯你果個無為你諗過啦
所謂家人
其實都係利害關係

人類真係低等生物

nonono 係窮人先係低等生物

唔比就大9佢話佢冒簽啦,
好既時候兄弟真係可以幫到手,
衰既時候真係累你一生

你估你呀哥真係會比你?
比左你佢買咩樓?
到時傾唔掂實叫你老豆老母出黎叫你算數

另外我諗住同佢講 另一種做法係
declare我有一半業權

你估你呀哥真係會比你?
比左你佢買咩樓?
到時傾唔掂實叫你老豆老母出黎叫你算數

我老母唔敢出聲 講我都唔理佢
佢買得樓就要俾得起啦
佢點都要俾翻啲我
仲有所謂兄弟大大下就係兩家人
好既過時過節食餐飯
唔好既你求好唔好累你害你咋

你啱 唔理咁多了
點解無人睇到哩句
叫左你搞分戶好耐,點解你唔搞??

你覺得分戶係你申請就有?

你講緊超過一百萬
你覺得佢有錢俾嗎
點解無人睇到哩句
叫左你搞分戶好耐,點解你唔搞??

有屋個一下已經無得攪啦

你講緊超過一百萬
你覺得佢有錢俾嗎

就算唔一筆過 佢月供都要俾齊條數我
塞佢老母香口膠啦屌
反正你都唔當我兄弟
記得報警呀仆你個街

打完先知每句9個字

你講緊超過一百萬
你覺得佢有錢俾嗎

就算唔一筆過 佢月供都要俾齊條數我

佢肯先算啦, 咁絕仲話你抵死,
你話比就比呀,
你一定要渣住佢痛腳,佢先識驚
其實無得點,人地結婚早過你,搵得又少過你,唔通你同人地兩公婆住咩,點都要有一個走
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞