我係咪俾人呃左間公屋?

697 回覆
1406 Like 11 Dislike
即刻除名同細佬排

利申同丫妹都排緊公屋
已講定係借佢名排
父母都清楚明白

姐係準備第時蹺起阿妹?

一個人排一定排唔到
佢借個名俾我佢無損失
唔明點解要講到咁負面

有啲人啲思考模式真係好撚仆街
你話抽到居屋之後賣俾返一半錢你個妹就話啫

其實妹就無咩所謂既, 都嫁出去

吓?嫁出去唔洗住?你又知佢會搵到個有錢老公?
香港啲男人好奇怪,自己做男人就屌港女貪錢有樓先肯嫁,到自己有著數就話女人洗乜幫手買樓

唉 其實居住真係人最基本嘅生存需求
無分男女 我諗八支巴意思係
男人無樓可以唔洗諗結婚
但女仔無樓又唔洗咁驚 至少男方唔會因為呢個點而唔考慮你

睇少啲連登啦,根本香港地男女冇樓又申請唔到公屋都可以食得屎
你後生以為佢個妹嫁得出就已經ok
結婚只係一個開始,冇樓又唔係有錢只會日日為錢嘈

呢個CASE你係唔會去怪個女仔
反而係會屌柒條個男嘅無撚用
樓都未供得起學人結婚
係 , 仲要你唔夠膽嘈。
明食你個名。呢頭家沒加啦。
叫你哥比返甘粒做當買左你個名。 唔理佢借定有,收到錢先去簽。仲大返遲左簽名佢到時換唔切居屋。甘粒夠你租2年屋。以後記得自己係孤兒。
依d呀哥 攬炒啦
諗起佢之後怨天怨地個樣就好笑
係 , 仲要你唔夠膽嘈。
明食你個名。呢頭家沒加啦。
叫你哥比返甘粒做當買左你個名。 唔理佢借定有,收到錢先去簽。仲大返遲左簽名佢到時換唔切居屋。甘粒夠你租2年屋。以後記得自己係孤兒。

廿呀嘛巴打
香港真係鬼地方
老實咁講,點搵社工/房署都無撚用...
因為分戶,要發生好嚴重的家庭問題,加上要有多次報警紀錄
先有機會,可以由社工幫手寫信做申請,但都唔一定得...

就咁睇無架啦, 單人都申請唔到, 你一係盡快搵老婆生仔
申請3人公屋啦, 因為2人公屋都係17K 入息上限
Charlie Munger定巴菲特講過有錢人同窮人既分別係有錢人可以成世人一直都告鳩自己唔中意既親戚(打官司)
我理得你男定女
人人生而平等
唔平等係社會製造出黎既現象
你要結婚我唔洗結
男丁層樓就歸你呢d係咩思想

咁呢個當然啦 層樓俾左個仔
一定要有翻等值嘅野俾翻個女
不過又有幾多父母做到咁平等
即刻除名同細佬排

利申同丫妹都排緊公屋
已講定係借佢名排
父母都清楚明白

姐係準備第時蹺起阿妹?

一個人排一定排唔到
佢借個名俾我佢無損失
唔明點解要講到咁負面

咁無所謂不如你借個名比阿妹.等阿妹去買丫
果時大佬又係想咁樣呃鳩我抽居屋 好彩唔中
就算唔講結婚
擁有自已既空間既權利都比你地d父權思想剝奪?
真係好笑

其實唔係父權 而係港共政權
土地政策 官商勾結
全部香港人係居住空間上嘅權利都被瘋狂壓榨
lm
我理得你男定女
人人生而平等
唔平等係社會製造出黎既現象
你要結婚我唔洗結
男丁層樓就歸你呢d係咩思想

咁呢個當然啦 層樓俾左個仔
一定要有翻等值嘅野俾翻個女
不過又有幾多父母做到咁平等

依D問題係社會傳統問題
社會風氣造成
我覺得父母點做係一回事
我自己就唔會食晒,會私下分返
不過我希望d 港女唔好老奉要食老公
因為你老公D姊妹未必有咁幸福
rip樓主
既然你啊哥都行得呢步唔諗你點,一句字攬炒!
橫掂都無兄弟做嫁啦
其實樓主啊哥代樓主簽左名既話已經有排玩
一半地價?搞撚笑啊 叫佢開個價比你換佢唔洗入去坐先啦 你洗撚除名 你唔簽名佢咩都唔會做到
對唔住我笑左
佢食完你層公屋仲要潤尻你 咁你都忍到
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞