我係咪俾人呃左間公屋?

697 回覆
1406 Like 11 Dislike
窮人版溏心風暴
TVB 又有野拍
我理得你男定女
人人生而平等
唔平等係社會製造出黎既現象
你要結婚我唔洗結
男丁層樓就歸你呢d係咩思想

咁呢個當然啦 層樓俾左個仔
一定要有翻等值嘅野俾翻個女
不過又有幾多父母做到咁平等

依D問題係社會傳統問題
社會風氣造成
我覺得父母點做係一回事
我自己就唔會食晒,會私下分返
不過我希望d 港女唔好老奉要食老公
因為你老公D姊妹未必有咁幸福

個老婆唔係港女但佢呀哥/細佬係港女心態叫佢食老公都死得啦
你睇下樓上

我知ar
所以咪叫D壞分子唔好成日乜都要爭
搞到男人要屋企幫
從而害左男窕入面ge女性
搭單問,老婆未同我結婚前同佢細佬抽到居屋,之後我地結左婚買左居屋,係咪代表我呢世都無得申請公居屋

有你名就無

無我名,要點先可以申請公屋
搭單問,老婆未同我結婚前同佢細佬抽到居屋,之後我地結左婚買左居屋,係咪代表我呢世都無得申請公居屋

有你名就無

無你名咪你自己一個名申請
lm
我理得你男定女
人人生而平等
唔平等係社會製造出黎既現象
你要結婚我唔洗結
男丁層樓就歸你呢d係咩思想

咁呢個當然啦 層樓俾左個仔
一定要有翻等值嘅野俾翻個女
不過又有幾多父母做到咁平等

依D問題係社會傳統問題
社會風氣造成
我覺得父母點做係一回事
我自己就唔會食晒,會私下分返
不過我希望d 港女唔好老奉要食老公
因為你老公D姊妹未必有咁幸福

個老婆唔係港女但佢呀哥/細佬係港女心態叫佢食老公都死得啦
你睇下樓上

我知ar
所以咪叫D壞分子唔好成日乜都要爭
搞到男人要屋企幫
從而害左男窕入面ge女性

唔係個個人都識諗
冇自私就唔會有財富傾側

依層就大家都知
大家做好自己先啦
唔係個個都做到推動世界ge偉人
但係自己都盡好自己能力
你哥真係好仆街
同你講都唔講 仲叫你抵死
靜雞雞派左公屋抽埋居屋到宜家睇埋樓
呢啲仲叫兄弟? 好撚噁心
利用完你宜家身光頸靚同老婆結婚組織家庭
而你? 3分已袋 理撚得你

有你名就無

離婚就可以

送咗俾細佬?
離婚?
審查會發信通知你去樂富中心接受入息審查, 根据信中要求的文件, 全部申請人一齊去房署見職員

你竟然話你乜都唔知?中伏
審查會發信通知你去樂富中心接受入息審查, 根据信中要求的文件, 全部申請人一齊去房署見職員

當年申請公屋我有去呀
之後無去過
講番正題 樓主既然你大佬都唔同你一齊住

唔需要留情面比佢

佢唔so 9 你 / 兇番你個時你記住要大番佢轉頭

聽完大家講 我會狠心啲
佢呢下真係唔理親情
我再理就係愚親
哦,好小事姐

我大佬一家4口住公屋又唔多想捱窮,大嫂就用個孫仔孫女親情計引我老豆老母,話佢地好慘要錢

(大佬本身有少少鬱燥症有番工有食開藥)

大嫂見事敗就唔比藥我大佬食,然後掟佢過黎發顛拆屋要老豆老母按樓賣樓分身家

真心我屋企既事tvb 過tvb
無理由派到公屋會唔知 住個時要你簽名架wor 除非佢幫你簽

申請果時就要
去到派屋 拎鎖匙 上樓 唔知有冇記錯 好似唔洗住戶簽名
利申:戶主

因為隔左好耐 我都唔記得
所以強調好似係
如果要簽名 樓主告到佢仆街啦

睇完層樓確認要左間公屋個時係要簽名 只要有你既名 18歲以上就要簽名(無記錯)
佢食完你層公屋仲要潤尻你 咁你都忍到

話佢抵死個下真係

佢係抵撚死啦
唔係話咩
一味感情勝過理性
有樓上鬧佢廢柴就開心承認, 擺個慘慘款出黎做弱者
有人叫佢堅強d比埋橋佢同阿哥攤牌就話唔想咁絕
屌!無撚用咪呢d
逼左佢十幾頁先話傾下, 但竟然要佢阿哥比返百幾萬佢, 諗下都知無可能啦

你識條撚咩
開頭去左一次就夠架啦
報警, 等你阿哥坐監

阿嫂,致女訓街

公屋收返

呢個結局最好

未必坐
但呢個係真係抵死
哦,好小事姐

我大佬一家4口住公屋又唔多想捱窮,大嫂就用個孫仔孫女親情計引我老豆老母,話佢地好慘要錢

(大佬本身有少少鬱燥症有番工有食開藥)

大嫂見事敗就唔比藥我大佬食,然後掟佢過黎發顛拆屋要老豆老母按樓賣樓分身家

真心我屋企既事tvb 過tvb

你阿嫂想你地幫佢買層樓?

呢個世界咩人都會有

唔係,佢想做闊太掛
更重點係...居屋咋,補埋地價先賣得百零萬,夠佢地食幾耐
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞