我係咪俾人呃左間公屋?

697 回覆
1406 Like 11 Dislike
呢啲人真係好撚賤 btw你老豆老母有無講咩

無老豆呢種生物存在過
我阿媽會幫我講兩句
之前知道左佢換居屋
就幫我屌佢 佢就講左句
叫左我攪自己唔攪 抵死啦

當初派到公屋又唔講, 抽到居屋又唔講, 仲要理直氣壯咁

攬炒啦
樓主比人咁搵笨法都唔報仇 我都想有個咁既兄弟
人善只會被人欺 傻仔
個個踩住你黎上咋
仲話屋企人
屋企人會咁對你?真係廢到無輪

唉 我認我真係廢
第日應該會後悔
但而家我仲想單方面維護親情
即係點?
你哥拉埋你一齊去排
但間屋派左落黎點解你呀哥想點就點?
當初唔係加左你名嘅咩
不過為利益行頭飛起屋企人嘅人真係好仆街
老實講 佢結婚你會唔會同佢一齊住?

其實唔同你排 佢同老婆排咪一樣得 最多慢一兩年

你一個人就算18排都申請唔到嫁喇

冇話呃左你間公屋 搵成2萬 就有D志氣喇

個個都鐘意睇人攬炒

依家冇左你名 你鐘意咪排單人公屋 計分制下時間差唔多

你哥係呃左你一個一齊住嘅承諾 不過嚴格黎講你係冇咩損失

如果係我咪嬲一陣 其實你之前一定有諗佢結婚搬 自己可以有成間屋 依家調轉姐

不過你開得post都想攬住死嫁喇 唔反對

而家仲有得排單人?
同埋擺明俾人呃左半間屋
樓主比人咁搵笨法都唔報仇 我都想有個咁既兄弟
人善只會被人欺 傻仔
個個踩住你黎上咋
仲話屋企人
屋企人會咁對你?真係廢到無輪

唉 我認我真係廢
第日應該會後悔
但而家我仲想單方面維護親情

親乜鳩野情丫,只不過係大家咁o岩o係同一個地方出世長大咋,唔包有情架
樓主有冇簽過野呢,大家一齊申請唔係一齊簽既咩?
樓主比人踩住個心口都唔諗住還拖, 唔恰你真係對自己唔住

真事 成日俾人恰
條女恰到我上面
樓主比人踩住個心口都唔諗住還拖, 唔恰你真係對自己唔住

真事 成日俾人恰
條女恰到我上面

俾條女知道你連屋都無埋, 仲唔拿拿聲走人
我都同阿妹排緊
不過老母有層居屋

傾定點分
老實講 佢結婚你會唔會同佢一齊住?

其實唔同你排 佢同老婆排咪一樣得 最多慢一兩年

你一個人就算18排都申請唔到嫁喇

冇話呃左你間公屋 搵成2萬 就有D志氣喇

個個都鐘意睇人攬炒

依家冇左你名 你鐘意咪排單人公屋 計分制下時間差唔多

你哥係呃左你一個一齊住嘅承諾 不過嚴格黎講你係冇咩損失

如果係我咪嬲一陣 其實你之前一定有諗佢結婚搬 自己可以有成間屋 依家調轉姐

不過你開得post都想攬住死嫁喇 唔反對

而家仲有得排單人?
同埋擺明俾人呃左半間屋

我諗依家已經除左名 就算住公屋都可以排
只係申請 審查時要唔過資產 同排好耐
如果我係佢阿哥就排排下轉老婆名
結果一樣 但起碼觀感好好多
睇到好嬲
迫佢俾返錢你啦
呃人個排公屋quota仲話人抵死
佢唔念親情你都唔好傻啦
你個名仲喺度又搵律師啦,有名一定有得住

樓主唔係講冇名咩
我諗佢個名只係成員list入面
無理由派到公屋會唔知 住個時要你簽名架wor 除非佢幫你簽
好恐怖
親人都可以咁,真係好恐怖
雖然唔知可以點不過有得攬炒就攬炒

過唔到良心 細路好得意
唔想佢好似我咁慘

申請果時就要
去到派屋 拎鎖匙 上樓 唔知有冇記錯 好似唔洗住戶簽名
利申:戶主
雖然未必關事 不過樓主你點同你阿哥分交税個供養父母個額?
我自己揾得多 用哂d免税額 都會幫屋企人交埋税
你阿哥真係好仆街

搵緊幾多?

我家姐食哂啦 無我份

申請果時就要
去到派屋 拎鎖匙 上樓 唔知有冇記錯 好似唔洗住戶簽名
利申:戶主

因為隔左好耐 我都唔記得
所以強調好似係
如果要簽名 樓主告到佢仆街啦
樓主係男定女啊, 差好遠
即係點?
你哥拉埋你一齊去排
但間屋派左落黎點解你呀哥想點就點?
當初唔係加左你名嘅咩
不過為利益行頭飛起屋企人嘅人真係好仆街

係呀
個陣我未出身 佢又趕住結緍咪俾佢住左先
你間公屋係咪響葵青區?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞