我係咪俾人呃左間公屋?

697 回覆
1406 Like 11 Dislike
樓主好慘
屌,同我老母一樣叫我公屋加埋佢個名排快啲,排到比我阿哥換居屋,佢就結婚,你老味我呢?我死左?

你係比人捨棄果個
獨生仔無依個煩惱
仲有層自住樓

偏心到仆街,我就萬令蚊個月,佢加埋佢條女就6,7萬一個月,但就推我去死,雖然我係女,但我將來結唔結婚係另外一回事,完全無為我諗過

女人咪又係奉旨男人要有樓先結婚

我無,一直以來都覺得餓我唔死就得

有志氣呀絲打
人無恥則無敵

叫你老豆老母離婚,同老母排公屋
之後用綠排買居屋

無左呢個可能 仲有個細佬 :(
屌 聯絡房署講返本身諗住同阿哥住嘅
點知條仆街結咗婚飛起咗你
隨時派返間單人公屋比你

真?

呢個應該係搵社署社工幫你寫信去房署
你直接搵房署會耍你

係喇 講到自己而家好慘比阿哥趕走 無地方住
最重要係話佢地仲要係你不知情下換居屋 專登隱瞞你
再爆埋過入息
換居屋你唔洗簽名?

暫時無簽過名
隨時派返間單人公屋比你

真?

你直接搵房署會耍你

但樓主搵2皮野
好惡搞

兩萬真係高不成低不就
夾心階層
咁佢有無超入息?

唔知佢 我估有
一向唔知佢揾幾多
有公屋之後就開始身光頸靚了

舉報佢啦 攬炒唔洗教掛

而家拎左公屋出黎買居屋
應該好難告

最憎呢種用親情黎呃人既仆街

四個字 欲哭無淚
樓主好慘

Sigh
隨時派返間單人公屋比你

真?

你直接搵房署會耍你

再爆埋過入息

唔通真係要行呢一步?
係時候感受下反烏托邦

唉 睇多次理想國先
依家買左居屋未?
日日寫信投訴呀哥濫用公屋

應該有用 但真係好仆街做唔出
依家買左居屋未?

好似睇左樓
老實講 佢結婚你會唔會同佢一齊住?

其實唔同你排 佢同老婆排咪一樣得 最多慢一兩年

你一個人就算18排都申請唔到嫁喇

冇話呃左你間公屋 搵成2萬 就有D志氣喇
上面唔識就咪害人, 呢單野好簡單,
你先叫你哥填份form 除左你名先,
本來拎左公屋10年後先每2年資產審查,
而家因為唔知邊條友改單軌制, 呢2年會check
但基本上你哥除左你名後, 我估佢都冇料超上限
(單人月入5皮幾或資產1球多少少)
咁佢保住間屋用綠表買居屋,
你就自己排過, 然後叫你哥比返十萬八萬你當利是
隨時派返間單人公屋比你

真?

你直接搵房署會耍你

再爆埋過入息

唔通真係要行呢一步?

你唔行呢一步 佢就食硬你
佢有頭家大哂咩 佢做呢件事既時候根本冇考慮過你
如果佢有為你考慮過 你都唔洗上黎呻啦
依家買左居屋未?

好似睇左樓

好似未比錢你都可以反對,要快d做野
但最好問房署

Btw樓主真係幾慘
呢啲人真係好撚賤 btw你老豆老母有無講咩
同路人,不過唔同樓主既係,我係知情既。不過後來而家漸漸睇到越來越仆街既做法,好可能都會同樓主一樣會反面,特別係老豆左身,而家佢做法好似想開始分身家咁,好難頂
Btw 你老豆老母先仆街 呃你個名用完即棄
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞