我係咪俾人呃左間公屋?

697 回覆
1406 Like 11 Dislike
反面啦
巴打見左主任未? 排公屋落左去輪侯冊未?
如果落輪侯冊好似全部人都要見一次主任check半年左右入息先
同埋你有無申請公屋個編號可以check返?
https://eservices.housingauthority.gov.hk/ISP_ClientConfigChecking/success.jsp
就算轉綠表都要申請左購買資格証明書先
然後再填下面張form先可以拎到張正式既綠表
需時都起碼1個月
https://www.housingauthority.gov.hk/sc/common/pdf/global-elements/forms/home-ownership/HD874.pdf
一定係要你既資料
如果你係咩都唔知情既話

同埋 好多時有人都係見主任之前就quit左份工, 之後見完主任再搵工, 避左個入息審查
唔太清楚咁樣係咪唔得, 不過你可以問下房署

唔該巴打先 我會攪清楚
親生阿哥都咁

估唔到 好冷血
搬曬d行李上去話要住 佢冇權趕你走
不過首先有咩爭執你夠唔夠佢揪先

我跆拳黑帶 打撚死佢都得

睇到你呢句,我就放心
其實你係咪由頭到尾都只係住戶,唔係戶主
即係點?
你哥拉埋你一齊去排
但間屋派左落黎點解你呀哥想點就點?
當初唔係加左你名嘅咩
不過為利益行頭飛起屋企人嘅人真係好仆街

係呀
個陣我未出身 佢又趕住結緍咪俾佢住左先

其實你知唔知抽居屋要你簽名,即係你有業權

sosad 即係佢幫我簽埋

佢幫你簽咪即係偽造文書囉,
刑事黎...
不過睇樓主咁冇用都知佢唔會做任何野..

垃圾

我認啦
真心 無老豆 一早當左佢係我老豆

咁你冇心搞大件事佢.. 你放上連登係為咩?

... 未去到反面個地步啫

俾人呃左半層樓都叫未到反面地步
我想知樓主你係要去到嚴重先反面?

係香港 一層居屋都值4-500萬啦
你冇左一半 就係2-250萬
俾得起私樓首期啦...

我今晩要同佢傾

你查下你個名仲係唔係個公屋到先啦

點查?

你搵返相關既屋邨辦事處問

明白
日日寫信投訴呀哥濫用公屋

應該有用 但真係好仆街做唔出

仆街得過你啊哥?
你要知道 你咁做係攞返你自己嘅嘢,即使親兄弟但係佢咁樣飛起你,一定要攬炒。

佢就係睇撚死你唔夠膽做啲乜先會飛起你,你唔做返啲嘢玩返佢你就診係連垃圾都不如。

好呀 我今晩會同佢講清楚條數點計先
睇佢咩態度
公屋轉屋屋要你簽名的 好可能佢帽你簽名

係呀
個陣我未出身 佢又趕住結緍咪俾佢住左先

其實你知唔知抽居屋要你簽名,即係你有業權

sosad 即係佢幫我簽埋

佢幫你簽咪即係偽造文書囉,
刑事黎...
不過睇樓主咁冇用都知佢唔會做任何野..

垃圾

我認啦
真心 無老豆 一早當左佢係我老豆

咁你冇心搞大件事佢.. 你放上連登係為咩?

冇撚用 比人恰到上頭頂都唔敢反抗 正垃圾

九成假膠

正常咁申請居屋係個阿哥俾人揸春袋
點會個細佬比人食住

點解咁講? 利申 我一個名都無簽過

綠表買居屋應該要你同意
咁你唔同意咪買唔到囉

可以係佢偽造你簽名

去律師樓問清楚,有機會有得追番一間。
你而家過入息未?

公屋入息?

就算係唔係,間公屋都係有佢名,要抽居屋點都要樓主簽名
反面
如果連出聲既勇氣都冇 咁就抵你死

今晩傾

唔好心軟,至少搞清楚個責任。一切用法律方式解決,唔好理老豆老母打親情牌。
唔係好明
樓主同呀哥一齊排公屋
即係間公屋有佢個名
就算換咗居屋都應該可以一齊住
呀哥唔俾佢一齊住應該可以告9佢
除非樓主自己on99簽咗除名

無簽過除名 不過你諗下間屋四百呎
佢一家三口 我夾硬逼入去住咩?

其實都係叫佢比返筆合理既錢比你

我而家係咁諗
樓係想大家幫手祈禱,
咁佢就咩都唔使做就可以有返間屋

sosad 決定攞翻啲錢係手!

你真係認為佢會俾返錢你咩
你話佢睇緊樓即係未買啦
咁不如停左佢買居屋先,之後正式申請除名
間公屋就你無硬架啦,不過起碼保住抽居屋既權利

應該係
日日寫信投訴呀哥濫用公屋

應該有用 但真係好仆街做唔出

仆街得過你啊哥?
你要知道 你咁做係攞返你自己嘅嘢,即使親兄弟但係佢咁樣飛起你,一定要攬炒。

佢就係睇撚死你唔夠膽做啲乜先會飛起你,你唔做返啲嘢玩返佢你就診係連垃圾都不如。

好呀 我今晩會同佢講清楚條數點計先
睇佢咩態度

set返個底線比自己
好大機會佢會話米已成炊, 比返少少錢當補償
你又諗下自己個上車機會值幾多錢
公屋轉屋屋要你簽名的 好可能佢帽你簽名

我今晩大尻佢

申請綠表,有名係屋既18以上人士都要簽名
姐係宜家公屋冇得分戶?
樓係想大家幫手祈禱,
咁佢就咩都唔使做就可以有返間屋

sosad 決定攞翻啲錢係手!

你真係認為佢會俾返錢你咩
你話佢睇緊樓即係未買啦
咁不如停左佢買居屋先,之後正式申請除名
間公屋就你無硬架啦,不過起碼保住抽居屋既權利

唔喺戶主點有抽居屋權?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞