我係咪俾人呃左間公屋?

697 回覆
1406 Like 11 Dislike
而家全家圍屌我 話我破壞成頭家
我阿媽話唔認我

一早估到會係咁啦,企硬啲啦你已經冇得返轉頭架啦
我阿媽話唔認我

無道理可以講 咁你咪叫你阿哥掉返轉比你囉 你攞返應得既一半渣

唔好心軟 因為你已經無得回頭

預左啦
咁你大佬係唔係真係假文書先
老實講 佢結婚你會唔會同佢一齊住?

其實唔同你排 佢同老婆排咪一樣得 最多慢一兩年

你一個人就算18排都申請唔到嫁喇

冇話呃左你間公屋 搵成2萬 就有D志氣喇

個個都鐘意睇人攬炒

依家冇左你名 你鐘意咪排單人公屋 計分制下時間差唔多

你哥係呃左你一個一齊住嘅承諾 不過嚴格黎講你係冇咩損失

如果係我咪嬲一陣 其實你之前一定有諗佢結婚搬 自己可以有成間屋 依家調轉姐

不過你開得post都想攬住死嫁喇 唔反對

而家仲有得排單人?
同埋擺明俾人呃左半間屋

我諗依家已經除左名 就算住公屋都可以排
只係申請 審查時要唔過資產 同排好耐
如果我係佢阿哥就排排下轉老婆名
結果一樣 但起碼觀感好好多

除名都要簽名的
老實講 佢結婚你會唔會同佢一齊住?

其實唔同你排 佢同老婆排咪一樣得 最多慢一兩年

你一個人就算18排都申請唔到嫁喇

冇話呃左你間公屋 搵成2萬 就有D志氣喇

個個都鐘意睇人攬炒

依家冇左你名 你鐘意咪排單人公屋 計分制下時間差唔多

你哥係呃左你一個一齊住嘅承諾 不過嚴格黎講你係冇咩損失

如果係我咪嬲一陣 其實你之前一定有諗佢結婚搬 自己可以有成間屋 依家調轉姐

不過你開得post都想攬住死嫁喇 唔反對

而家仲有得排單人?
同埋擺明俾人呃左半間屋

我諗依家已經除左名 就算住公屋都可以排
只係申請 審查時要唔過資產 同排好耐
如果我係佢阿哥就排排下轉老婆名
結果一樣 但起碼觀感好好多

除名都要簽名的

其實冒簽都唔係話好難, 房署HEA 到PK啦, 真係對咩
我阿媽話唔認我

巴打同左哥講話律師處理?
我阿媽話唔認我

你應該問:咁我將來係咪唔結婚?
留名。究竟樓主隔哥係咪冒簽
而家揀樓姐,揀到要買個陣要簽買賣合約,家庭成員都好似要簽名,你唔簽咪得
留名。究竟樓主隔哥係咪冒簽

到時阿媽出黎擋
你當佢兄弟 佢就當你契弟 樓主一定要企硬,有筆錢係手至少唔洗訓街
而家揀樓姐,揀到要買個陣要簽買賣合約,家庭成員都好似要簽名,你唔簽咪得

等睇樓主老母一哭二鬧三上吊
之後有人會走出黎動之以情
大嫂會表演家嘈屋閉
大佬會扮死狗
最後樓主顧全大局
然後成為一個condom
全部人馬上表演變臉
身家唔會分俾你
全家人憎你搞事
大佬一副睇唔起人ge勝利者嘴臉
點解攞細佬戶籍唔可以分戶先做
一世人兩兄弟等分左先綠表唔得咩

冇話唔得其實
但樓主爆收入
分戶=爆收入=冇得輪
所謂家人
其實都係利害關係

又唔好咁講
我屋企真係冇同我計過大數目既金額,夾錢食飯反而會

冇話唔得其實
但樓主爆收入
分戶=爆收入=冇得輪

輪乜鳩
樓主唔係有公屋喇咩
頂多咪富戶
(有錯請指正)
我阿媽話唔認我

你哥利用你就得,你同佢計返就咁話你?有冇搞錯呀

冇話唔得其實
但樓主爆收入
分戶=爆收入=冇得輪

輪乜鳩
樓主唔係有公屋喇咩
頂多咪富戶
(有錯請指正)

成世唔結婚咩?
睇佢成家人咁唔講道理
我都唔肯入去住啦

等睇樓主老母一哭二鬧三上吊
之後有人會走出黎動之以情
大嫂會表演家嘈屋閉
大佬會扮死狗
最後樓主顧全大局
然後成為一個condom
全部人馬上表演變臉
身家唔會分俾你
全家人憎你搞事
大佬一副睇唔起人ge勝利者嘴臉

劇本

冇話唔得其實
但樓主爆收入
分戶=爆收入=冇得輪

輪乜鳩
樓主唔係有公屋喇咩
頂多咪富戶
(有錯請指正)

樓主果間公屋應該唔係佢自己
d分係佢同佢阿哥輪
佢應該有一半,但佢阿哥拎左去綠表
你都唔鋸啦,爆入息冇得重新輪,變左condom
咁你兩佬果間呢,唔你加返名???

未輪到都要甩名架咩

未輪到都要甩名架咩

自膠原來派左,咁應該要加返,唔係冇得住
你呀哥除左虛假文書仲加埋盜用個人資料
居屋審查一定要有身份證同關係證明 即係出世紙證明你地係2兄弟

未輪到都要甩名架咩

自膠原來派左,咁應該要加返,唔係冇得住

你呀哥除左虛假文書仲加埋盜用個人資料
居屋審查一定要有身份證同關係證明 即係出世紙證明你地係2兄弟

一陣大哥出大絕
拎阿媽出黎擋話係佢冒既
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞