我係咪俾人呃左間公屋?

697 回覆
1406 Like 11 Dislike
我識一個auntie仲慘 個仔同老婆連埋佢名排公屋
多個老人家好快就有樓 佢以為自己有份住
點知佢個仔唔撚俾佢住趕佢走 六十幾歲人租間五千蚊劏房住
勁撚陰公

好多呢類仆街.有個親戚做過同樣的事.果次是婆孫關係.
同阿嫂啪獲當無數
幾時做我細佬
其實都冇咩野,正常有老婆有埋個仔依家開始排都會一年內上公屋。
你之前排果d兩個人算係白排既。
你除左同老婆同個仔排之外,點排都唔會有
所以阿哥跟本唔洗扼你。
就算佢未結婚依家都會仲排緊

申利,有經驗

一年內, 發夢嗎, 前排新聞先話4人家庭都要幾年

我都覺得無可能

一年
我三人排左五年仲等緊 9up完未

你三人係咩人先?
老婆同個仔排既揾社工好快嫁。
講真除左同老婆同個仔三個人排之外,
同親人排真係排幾年,跟本都唔急
當初你唔同佢一齊排公屋,佢到而家分分鐘都仲未抽到間屋呀,仲有得佢綠表抽居屋?

佢老婆乜7都唔使付出就代你住撚左間屋,唔洗同佢屋企人迫,但你呢,你而家仲同緊屋企人迫埋同一間屋呀
btw樓主係其中申請人但派到樓都唔知
屌 好心還拖啦
人地都當懵撚咁呃你
仲當佢係屋企人做乜

人從來都自私 佢咁玩野 你咪自私一次 狠心一次 搞9佢
開名唱柒佢喇撚吊
損人不利己
分戶對佢根本無損失
屌我又同我阿哥排喎
我情況同樓主好似
同家姐聯名拎左公屋,實情得佢住
自己入息都近20K
好怕第時一樣情況,比人呃左個名但乜都冇得淨

怕咩,你係戶籍入面,你要住果陣一定要畀你住
我情況同樓主好似
自己入息都近20K

刪戶籍, 易過借火
我情況同樓主好似
自己入息都近20K

刪戶籍, 易過借火

自己唔係戶主一定唔加名
我老媽子成日講,好彩無生多個,實爭餐死

利申:獨仔
等update
屌你樓主 睇左頭幾頁 咁多巴打俾意見你 你都係咁話唔敢唔敢 但一邊又係咁屌柒你踢哥 咁你即係想點
反面,無論佢同你係咩關係都好,佢始終係會害你既人

唉 平時關係都好好
而家好撚憎佢

可能係咁樣,所以先對你好,你唔知姐
掉返轉頭諗, 你點無屋
依家叫做幫咗佢
你試吓叫佢借你錢買樓 攞返十萬八萬算啦
我情況同樓主好似
自己入息都近20K

你唔刪名又唔住 已經可以同房署報串
而家全家圍屌我 話我破壞成頭家
我阿媽話唔認我
我阿媽話唔認我

你:咁邊個畀頭家我?
我阿媽話唔認我

無道理可以講 咁你咪叫你阿哥掉返轉比你囉 你攞返應得既一半渣

唔好心軟 因為你已經無得回頭
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞