我係咪俾人呃左間公屋?

697 回覆
1406 Like 11 Dislike
你呀哥除左虛假文書仲加埋盜用個人資料
居屋審查一定要有身份證同關係證明 即係出世紙證明你地係2兄弟

一陣大哥出大絕
拎阿媽出黎擋話係佢冒既

唔洗證明關係的,
好hea
利申買過
樓主真係入世未深 講之前梗係拉攏左你老母先啦...
同老母私底下扮慘識唔識? 扮慘唔好講你阿哥壞話 淨係引導佢 講到自己勁慘咁樣
一陣樓主俾老母趕埋出街連屋都冇得返

樓主一世人一次機會俾人呃左真係好慘
叫你阿媽唔好認你lor,反正都無為過你著想
叫你阿媽唔好認你lor,反正都無為過你著想

Tax allowance又冇你份
家用又要你比
你比人呃又係你錯
認嚟做咩

過多幾年個仔咇出黎啦
我仆你個街 佢攞左個公屋戶口去換居屋 我問佢 咁你諗住我點
竟然話叫左我攪分戶好耐 點解唔攪
無架啦 你自己睇路
我呢刻真係好撚心寒 真係估唔到一家人都可以咁有心計
我係咪俾人呃左 可以點做

紅字係咪事實

係事實 四五年前有嘅間屋
我去房署問過 除非有嚴重家庭問題先得
佢又話 分戶再審過入息 我揾兩萬銀
咩都爆啦 就無攪到
呢點係我仆街掛

四五年前搵2皮都唔買樓
怨得邊個?

過多幾年個仔咇出黎啦
無架啦 你自己睇路

紅字係咪事實

咩都爆啦 就無攪到
呢點係我仆街掛

四五年前搵2皮都唔買樓
怨得邊個?

樓主幾時講4/5年前揾2萬?
傻撚?
而家全家圍屌我 話我破壞成頭家
我阿媽話唔認我

睇嚟你本身係你屋企地位都好賤
無人企係你立場諗野
唔多唔少你自己 d龜縮性格都有份促成你今日嘅地位
既然無人為你諗 你都唔洗為佢地諗
依家你只需要諗辦法 maximize 你嘅利益同埋同佢地脫離關係

人先為己然後為人 你蔡一智啦
樓主個腦用黎裝屎
其實申請前係點諗?一世同大佬住?
都去到呢步
佢地唔講理 你又做咩要講理
不過係樓主都冇屋住 爆左大獲
以後住邊度又係一個問題

過多幾年個仔咇出黎啦
無架啦 你自己睇路

紅字係咪事實

咩都爆啦 就無攪到
呢點係我仆街掛

四五年前搵2皮都唔買樓
怨得邊個?

樓主幾時講4/5年前揾2萬?
傻撚?

4-5年前搵2萬又點
啱啱grad有首期咩?
上黎廢up又唔肯報仇
樓豬死撚左佢算啦,生存落去都係繼續成世俾人恰

一定要傾清楚
多數先結婚者食左間公屋,剩底個個食老豆老母個間(如有),
或者分返一定比例錢比是旦一個,
兄弟姊妹一齊排一早就知唔可能同住,早安排廢事到時家變
樓豬呢
而家全家圍屌我 話我破壞成頭家
我阿媽話唔認我

你怯你就輸成世,成世比人禁低個頭黎含

一定要傾清楚
多數先結婚者食左間公屋,剩底個個食老豆老母個間(如有),
或者分返一定比例錢比是旦一個,
兄弟姊妹一齊排一早就知唔可能同住,早安排廢事到時家變

其實正路呢啲嘢加名嗰陣已經要講清楚
樓主呢?
幫你啊哥生多幾個 養撚死佢囉
對住老母咪撚比家用 食佢住佢 懶死唔走
lm
你阿嫂實會攬住個仔向你媽喊苦喊忽話個細路冇屋住好慘,你媽又會肉赤粒孫跟手要脅你唔追究,否則趕你走唔俾你喺屋企住,家姐會話你搞到家嘈屋閉多事幹,你哥話自己叫過你除名你唔去做,佢又要趕住買樓就唔理你照做手續,係你自己攞嚟

最壞打算係你要搬走唔俾家用,再繼續追討你哥或破壞佢嘅過橋抽板計劃
買居屋應該要樓主你同意

你要玩一定有得玩。類似既case唔少,好似係個仔玩鳩兩老都有。

到時佢地求你

傻仔
到時大陸果兩間屋要拆遷,個銀碼唔細。

就算係換商品房,你都有so

而且應該最少都一人一間,唔番還唔番,賣左佢去捐都唔好益屋企人。
攬炒啦
事情去到依個地步
如果你心軟認衰仔 你成世都係千古罪人+唔念兄弟親情既不肖子
日後大把面色睇同閒言閒語聽

所以依加食住反面個勢
同老母講我無錢比家用喇 我拎左原本既家用去租房住/同朋友夾租
之後自己慳d駛 努力搵錢
依d錢唔慳得 幾千蚊租換返自己尊嚴同自由
好過之後日日睇人面色
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞