有冇Fresh Grad仲未搵到工?(10)

1001 回覆
10 Like 1 Dislike
反左3日 已經懷念hea 的日子 又識唔到同事 點算
見左3份工
第一份: 出手好低,簽Contract(話做耐左可以轉perm..) 但要返Shift,啲Hr做野好慢,成個月先通知請唔請你

第二份:係MT program黎....其實唔係好想做呢份,但上晝in 下晝就有offer...都係返Shift 聽日簽約

第三份:今日in 嘅,人工應該俾前兩份高,唔駛返Shift,Benefit都較好,有朋友做緊,又係話啲HR好遲先通知

我而家真係唔知點好,有offer個份又唔想返,但又等錢洗

我而家係唯有簽左約先,有其他offer先辭職好冇呢
方便問下fresh grad
0工作經驗
文職大家覺得市價幾多
0工作經驗
文職大家覺得市價幾多

我自己都係咁 我開到11-15了
聽日去見第一份
0工作經驗
文職大家覺得市價幾多

聽日去見第一份

文職開到15有得見
0工作經驗
文職大家覺得市價幾多

聽日去見第一份

文職開到15有得見

聽日就見 巴打有冇咩提示可以準備D咩 我本身係做醫療行業 我而加連自我介紹都唔知點樣拉返落普通文職位到 唔通講性格講足2-3分鐘咩
0工作經驗
文職大家覺得市價幾多

聽日去見第一份

文職開到15有得見

聽日就見 巴打有冇咩提示可以準備D咩 我本身係做醫療行業 我而加連自我介紹都唔知點樣拉返落普通文職位到 唔通講性格講足2-3分鐘咩

標準答案:睇方丈啲片
利申打手
0工作經驗
文職大家覺得市價幾多

聽日去見第一份

文職開到15有得見

15 唔會太高咩
0工作經驗
文職大家覺得市價幾多

聽日去見第一份

文職開到15有得見

15 唔會太高咩

我開個範圍大D姐 咁大家都有計傾下 我試過開太大 範圍太細 個HR就開聲話我工作經驗不足 唔會開到咁高 叫我考慮定低D
offer神係咪太忙唔記得左我
臨訓拜下interview 神同offer 神
聽朝面試醒醒定定

見工問你有咩proud of...你會點答?

今日係 recruitment公司見一個consultant role,自己本身0 full time job經驗。
黎緊兩日都有interview
今次兩份都好有興趣 希望得啦
唔想再日日係屋企吽臭
offer神上上次拜足你兩星期你都唔保佑我
到上次唔拜你又係無offer
求你今次保佑我

interview神 offer神

加油呀

多謝巴打

巴打頂住
我上星期一開post今個星期就有offer

Recruitment consultant?
利申: 有追post
Offer 神
0工作經驗
文職大家覺得市價幾多

聽日去見第一份

文職開到15有得見

15 唔會太高咩

我開個範圍大D姐 咁大家都有計傾下 我試過開太大 範圍太細 個HR就開聲話我工作經驗不足 唔會開到咁高 叫我考慮定低D

文員應該10-12k
星期一in完,但今日見間野改左個job title重新請過人
肯定係同一個位黎,因為入面D內容完全一樣
係咁姐係100%無機會?

上個禮拜先試完係咁

唉,已經9月尾
有D想求其搵份文員仔做住先

咪玩
而家個市咁樣
想做文員仔都唔知有無得你做
星期一in完,但今日見間野改左個job title重新請過人

上個禮拜先試完係咁

唉,已經9月尾

咪玩
而家個市咁樣

唔通個個都要去做地盤咩 1萬鬆D文員仔都冇得做既話 香港真係失業高企

上個禮拜先試完係咁

唉,已經9月尾

咪玩
而家個市咁樣

唔通個個都要去做地盤咩 1萬鬆D文員仔都冇得做既話 香港真係失業高企

有朋友今年hd fg
想做文員仔但係搵左兩個月都仲未搵到

上個禮拜先試完係咁

唉,已經9月尾

咪玩
而家個市咁樣

有朋友今年hd fg
想做文員仔但係搵左兩個月都仲未搵到

係咪你個fd 要求太高? 有冇得見工先? 周街都請文員 如果連見下都冇可能係佢本人問題
Offer神
黎緊兩日都有interview
今次兩份都好有興趣 希望得啦
唔想再日日係屋企吽臭
offer神上上次拜足你兩星期你都唔保佑我
到上次唔拜你又係無offer
求你今次保佑我

interview神 offer神

加油呀

多謝巴打

巴打頂住
我上星期一開post今個星期就有offer

Recruitment consultant?
利申: 有追post

唔係呀 trade marketing工黎
Offer神 拜多幾拜先

而家去簽約個份,好唔想做,但無奈都要做
0工作經驗
文職大家覺得市價幾多

13k 基本
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞