有冇Fresh Grad仲未搵到工?(10)

1001 回覆
10 Like 1 Dislike
其實八大乞食科根本唔知做乜好

咩都做得
就算人地問點解唔做返本行都極易答
前提係人地都唔介意要乞食科先
依加勁少openings 就黎痴線

今日直程冇sd過cv

咩都做得

啲人針撚住嚟問 我話job security 問題唔撚掂
屌 解釋又唔撚明
利申: IT 9, 聽過幾個lecturer 講outsource已經十分普遍 廿年內係搵到食 但廿年後就唔知啦
搭個單,有無人搵工,九至六,五天工,有意quote 我句野留個tg ,我add 你傾

講漏左,其實普通文員,admin 野,scan 下影印下,聽下電話,細公司黎

其實點解有時見個個人主動話我適合佢地但最後都係唔請

咩都做得

屌 解釋又唔撚明
利申: IT 9, 聽過幾個lecturer 講outsource已經十分普遍 廿年內係搵到食 但廿年後就唔知啦

It9 都算乞食科? 仲以為你講social

咩都做得

屌 解釋又唔撚明

soc sci 先終極乞食
in 得10分鐘係咪冇望
仲要係2個in 我一個
之前in 左好多份都係半個鐘以上的 ....,.

YES

岩既唔會傾咁少

我之前IN左份 輪流見2個唔同既人 見左成個鐘
而加咪又係坐左係屋企

加一
3個人in左我一個鐘
依然NO OFFER

冇野做有糧出

唔係要代通知金咩?
想問依度嘅巴打係已經grad 左定final year 緊

fresh grad post應該fresh grad多啦
假設有a b兩份工
你想做a 多啲 但係b出左offer俾你 a未出
你地會點做 (a in完未夠一個禮拜,當兩個禮拜先係死線)
而家有兩份工 大家會點簡?

1. 5.5日長短週
某d繁忙日子老細要求要ot無補水
有西同事(已見)
大公司 個名好d
辭職要3個月通知

2. 5日 細公司
有補水補鍾
無咁忙
細公司 個名無咁響
有相熟舊同事在職

兩份同人工 同行業

細公司學野多啲,FG entry post 鎖3個月好伏

多謝應我 方丈
而家都積極揾緊工!
一揾到就轉

如果入左, stay 一年會好啲...

岩岩做左一個月唔夠
如果揾到下份 呢份唔打算落cv咁樣 會唔會好d?

方丈點睇?

咩都做得

屌 解釋又唔撚明

soc sci 先終極乞食

失業3個月得幾個interview
想做hr 結果得一份有得見
家陣連廢紙都冇得回收
冇得同呀婆搶生意
假設有a b兩份工

做住b先 , 等a offer比較下
反正一個月內即日通知 加 有人工
in 得10分鐘係咪冇望
仲要係2個in 我一個
之前in 左好多份都係半個鐘以上的 ....,.

YES

岩既唔會傾咁少

我之前IN左份 輪流見2個唔同既人 見左成個鐘
而加咪又係坐左係屋企

加一
3個人in左我一個鐘
依然NO OFFER

啲manager 冇野做咪問多啲野打發時間
假設有a b兩份工

都有諗過咁
但係又覺得好似好衰
假設有a b兩份工

都有諗過咁
但係又覺得好似好衰

我同你情況差唔多 但A公司同我講完ref check 就會出offer俾我 但我最後都選擇做住B先。
如果A唔出Offer....咁咪GG
所以我係做住等。
想問下如果非legal出身有非大銀行compliance clerk 13k 3 months contract 應唔應該take??
Thanks in advance

有咩用呢... 你係compliance 要再上, 唔係legal 出身, 好難哦

但如果真係有興趣之後再讀返相關嘅cert呢

祝各位巴絲搵到好工
想問下如果非legal出身有非大銀行compliance clerk 13k 3 months contract 應唔應該take??

有咩用呢... 你係compliance 要再上, 唔係legal 出身, 好難哦

巴打,我又係非legal出身但做緊legal dept (但非banking),
諗緊都係再搵過另一份算
有無聽日去hktv gt written嘅巴絲

巴打,我又係非legal出身但做緊legal dept (但非banking),
諗緊都係再搵過另一份算

冇興趣?可唔可以分享下
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞