有冇Fresh Grad仲未搵到工?(10)

1001 回覆
10 Like 1 Dislike
一直都搵唔到工
好大壓力

加油

加油我之前都係咁
成日覺得自己好廢
但事實唔係咁
要相信自己 唔好亂sd cv 亂in

同埋可以睇方丈絲打既片
真係好有用

我睇完拎左3個offer 呢個星期

我搵左兩個月工

有工apply先得架
一直都搵唔到工
好大壓力

加油

加油我之前都係咁
成日覺得自己好廢
但事實唔係咁

同埋可以睇方丈絲打既片
真係好有用

我搵左兩個月工

有工apply先得架

好工講timing
當有果陣咪apply
同埋有d人過唔到試用咪放番個位

祝各位巴絲搵到好工

我應該會揀3
但你自己既preference is?

多謝絲打回覆先 1如果人工唔係咁低應該會揀1 不過其實四份都無話好想做 只好怪自己亂sd cv 搞到而家唔知是旦做住一份先定係繼續搵好
差唔多有記者offer係手
不過睇到media宜家好像水深火熱
個人感覺1516緊

邊間?
其實都係 不過除左media自己對其他行業冇乜興趣了 所以照做
差唔多有記者offer係手
不過睇到media宜家好像水深火熱
個人感覺1516緊

邊間?
其實都係 不過除左media自己對其他行業冇乜興趣了 所以照做

觀塘報社
不過做media之後方唔方便轉行先係重點
如果之後無咩機會跳翻出來真係要想想
下星期會IN第一個INTERVIEW.
見到requirement 做既野要好technical
而自己又唔係讀個科.
我自己就係亂sd cv既. 之前係電話都同hr傾左一陣, 佢都(好似)知我唔係讀個科.好奇怪點解佢會叫我去in.
利申: 無自信毒撚
有個agent打黎話睇到我個cv介紹個grad program比我 直接去間公司in 但上番公司個網睇今年應該application closed 但又未open新一年既application 發生緊咩事
有冇人知soc gen trainee 難唔難過cv screening?
有無人cv其實無咩寫 ?無上莊 無exchange 無scholar intern又係d寂寂無名既濕鳩公司 ?想再執下cv都唔知點好
有冇人知soc gen trainee 難唔難過cv screening?

咩bg
一直都搵唔到工
好大壓力

加油

加油我之前都係咁
成日覺得自己好廢
但事實唔係咁

同埋可以睇方丈絲打既片
真係好有用

我搵左兩個月工

有工apply先得架

會唔會係太窄地apply? 唔好收個範圍收到太細喎...

祝各位巴絲搵到好工

我應該會揀3
但你自己既preference is?

多謝絲打回覆先 1如果人工唔係咁低應該會揀1 不過其實四份都無話好想做 只好怪自己亂sd cv 搞到而家唔知是旦做住一份先定係繼續搵好

其實你自己有冇諗過想入咩行, 想做咩工種

跑到數先有15...
下星期會IN第一個INTERVIEW.
見到requirement 做既野要好technical
而自己又唔係讀個科.
我自己就係亂sd cv既. 之前係電話都同hr傾左一陣, 佢都(好似)知我唔係讀個科.好奇怪點解佢會叫我去in.
利申: 無自信毒撚

去睇下片LOL

https://www.youtube.com/channel/UCsuOIiA1CcsbWrO3j0kIhew
有個agent打黎話睇到我個cv介紹個grad program比我 直接去間公司in 但上番公司個網睇今年應該application closed 但又未open新一年既application 發生緊咩事

唔怕架, HR open 出去, 同俾agent 會有少少唔同都係正常
但係小心係保險
有上莊 有exchange 有大陸intern(大公司) 有香港intern (大公司)但gpa唔過3
搵工既時間真係好頹架 日日起屋企又有壓力
搵工既時間真係好頹架 日日起屋企又有壓力

仲覺得自己好廢
有上莊 有exchange 有大陸intern(大公司) 有香港intern (大公司)但gpa唔過3

me too
最後land左份22k consultant
開左工3week了
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞