有冇Fresh Grad仲未搵到工?(10)

1001 回覆
10 Like 1 Dislike

跑到數先有15...

咁架

邊間好做?

間間都係咁
只有最差邊幾間

rxxxxxx exxxxxx, hxxs 同 pxxx gxxxx
點睇呢3間?

其實大公司間間差唔多

無咩經驗請唔請?

有幾round interview
上星期in 完其中2間
有上莊 有exchange 有大陸intern(大公司) 有香港intern (大公司)但gpa唔過3

GPA 唔洗放CV

唔小心放咗

係既咩
咁淨係工作經驗,個人成就就ok?

又唔係3.8+ 放黎做乜...
Cv你可以send 去我fb 啊
Fb: fongcheunghr
有冇人知soc gen trainee 難唔難過cv screening?

咩bg

外國中上u畢業加三大master
有4/5份intern其中有一份係大financial services firm做intern

係咪真係要求咁高?

往後未必 但係screening 應該得
有上莊 有exchange 有大陸intern(大公司) 有香港intern (大公司)但gpa唔過3

GPA 唔洗放CV

唔小心放咗

係既咩

唔係。我未3.8+都放,又咪見三份有兩份畀offer。有HR開talk講過:你肯寫GPA出嚟,即使無參考價值,都顯出你光明正大。咁當然,低到1-2咁最好唔好寫。
拜定offer god
interview god
拜神
拜定offer god

GPA 唔洗放CV

唔小心放咗

係既咩

唔係。我未3.8+都放,又咪見三份有兩份畀offer。有HR開talk講過:你肯寫GPA出嚟,即使無參考價值,都顯出你光明正大。咁當然,低到1-2咁最好唔好寫。

我要知你GPA 睇transcript 都得
唔係勁 放黎做乜
我都係HR 我都有開talk
我只可以話個個睇法唔同
但唔寫 唔會有人覺你鬼鬼祟祟
不過你地自己中意
我個啲只係suggestion
拜定offer god
希望聽日會有電話
Interview神
Offer神
offer神
Interview神
Offer神
Offer神
Interview神
Offer神
Offer 神
interview神 offer神
Interview 神 offer 神
Interview son offer son
我公司想搵啲it trainee 同 support 都搵唔到

出咩offer先
聽日一早就IN
interview神
offer神
Offer神
如果in完一個post冇offer,但見間公司又再出個ad,apply多次係咪都唔會考慮我
還神先
多謝offer神
希望大家都搵到好工
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞