有冇Fresh Grad仲未搵到工?(10)

1001 回覆
10 Like 1 Dislike
日日起身睇email都無interview通知
hktv graduate trainee 有written email,

Sameeeeeee

知唔知人工幾多,見要night shift係咪伏
日日起身睇email都無interview通知

禁個EMAIL我覺得就黎禁到好似攻擊緊個EMAIL網站咁...
OFF完又開...開完又OFF返...又LOOP
in 得10分鐘係咪冇望
仲要係2個in 我一個
之前in 左好多份都係半個鐘以上的 ....,.
offer god
Offer神
開始拜offer神
offer神
offer神
仲要係2個in 我一個

YES

岩既唔會傾咁少
仲要係2個in 我一個

YES

岩既唔會傾咁少

前日嗰份我都係傾左三個字
好心唔啱就唔好約啦
仲要係2個in 我一個

YES

岩既唔會傾咁少

好心唔啱就唔好約啦

唔約唔知嘛...
想問下如果非legal出身有非大銀行compliance clerk 13k 3 months contract 應唔應該take??
Thanks in advance
仲要係2個in 我一個

YES

岩既唔會傾咁少

好心唔啱就唔好約啦

唔約唔知嘛...

不過我係直接見line manager
見之前都望過份cv掛
上個星期完全無反應
今個星期係咁sec. in
Offer神
今日嗰份求sec in
你地in完會唔會問process/幾時有通知
如果答"as quick, 1-2weeks, 因為要做bg check/ref check"
呢啲係咪只係禮貌上嘅答覆 同有冇offer無關係?
OFFER神
想問下如果非legal出身有非大銀行compliance clerk 13k 3 months contract 應唔應該take??
Thanks in advance

有咩用呢... 你係compliance 要再上, 唔係legal 出身, 好難哦
你地in完會唔會問process/幾時有通知
如果答"as quick, 1-2weeks, 因為要做bg check/ref check"
呢啲係咪只係禮貌上嘅答覆 同有冇offer無關係?

YES, just to be polite
仲要係2個in 我一個

YES

岩既唔會傾咁少

我之前IN左份 輪流見2個唔同既人 見左成個鐘
而加咪又係坐左係屋企
Offer神
好想quit左而家份閪工
上個禮拜in左兩份自覺表現好好 但驚佢地比一個月通知期嚇親
其實八大乞食科根本唔知做乜好
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞