有冇Fresh Grad仲未搵到工?(10)

1001 回覆
10 Like 1 Dislike
hktv graduate trainee 有written email,

人工的確好低
但可以in左先當儲經

我同意。我會應承個interview機會, 練練我嘅面試應對技巧之餘, 又可以了解多啲份工嘅要求先至再做決定 (雖然間公司好急要人)。

不過, fg第一份工唔係長工可能會令個cv嘅觀感好似唔係咁好...

自膠
又過左一日
又過左一日

又過左一日

AGGER

係, 好少admin 男人做

人工的確好低
但可以in左先當儲經

我同意。我會應承個interview機會, 練練我嘅面試應對技巧之餘, 又可以了解多啲份工嘅要求先至再做決定 (雖然間公司好急要人)。

不過, fg第一份工唔係長工可能會令個cv嘅觀感好似唔係咁好...

係, 一向話,有得inv 一定inv

人地公司出人工同你對練
又過左一日

AGGER

太耐冇返工
返第一日已經覺得好攰
廢青

你走喇
想問下之前話有HKTV mt written test個幾位巴打,而架有消息未 我又無啦啦收到written test
Interview神
Offer神
想轉工係咪都可以係度傾

中七畢業
大公司 依家做緊份b2b sales 工 無佣
200K 一年左右

出年終於拎到degree
想搵manager 級 係咪唔易?

b2b sales 工 但無佣 咁係咪唔洗俾人捽數?

12-13啦
開10-11應該係clerk/ small company
開始好質疑自己既能力

點解呀方丈!!!!

唔明你召喚我問咩喎...?

點解覺得自己正正常常但無offer
比方丈講中左間清潔承辦商既MT 人工仲低過比OFFER我間物管少1.2千 仲要番六DAY 又要WRITTEN TEST 仲要等左2個鐘
有OFFER

12-13啦
開10-11應該係clerk/ small company

有冇人可以講下工作性質 同 IN人個陣會問咩
小弟第1次想搵下D文職工
比方丈講中左間清潔承辦商既MT 人工仲低過比OFFER我間物管少1.2千 仲要番六DAY 又要WRITTEN TEST 仲要等左2個鐘

N字頭個間?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞