有冇Fresh Grad仲未搵到工?(10)

1001 回覆
10 Like 1 Dislike
每日一拜interview神同埋offer神
有冇fg新入職做緊ngo既巴絲

對前路有啲迷惘
可以交流下

咩職位?
年尾係咪伏工多?
今日有面試,但仲未訓。

IT master fresh gard, 唔係日本畢業,日文好撚廢

係日本send 咗100左右,只係得10個面試,比人推哂,明明啱哂requirements,都唔撚洗我玩

再咁要返香港

Racial barrier 好常見
Match requirement 既日本人仲有好多
佢地唔一定要你

你既長處係你識中英文啊少年

個個post都有方大人
interview神
offer神
希望今日收到offer call
JobsDB易唔易請人?
我仲諗緊搵住intern返幾個月好定長工好 因為年頭有事要請長假
利申: 無工作經驗垃圾科master
二黎想問我expected salary應該寫幾多?
Intern同長工
開始好質疑自己既能力

點解呀方丈!!!!

唔明你召喚我問咩喎...?

點解覺得自己正正常常但無offer

係你覺得自己正常, 但係你唔知人地點看你
你見既工, 岩你嗎?
今日有面試,但仲未訓。

IT master fresh gard, 唔係日本畢業,日文好撚廢

係日本send 咗100左右,只係得10個面試,比人推哂,明明啱哂requirements,都唔撚洗我玩

再咁要返香港

佢地唔一定要你

個個post都有方大人

唔可以過黎嗎
我其實只回自己個post and this one
年尾係咪伏工多?

唔會, 係咩工都多
今日有面試,但仲未訓。

再咁要返香港

佢地唔一定要你

個個post都有方大人

係香港我SD左50都係得3個可以見 岩岩FG到而加3個月就坐足係屋企咁耐
有空位請多幾位同事幫手

Degree 12-13k
banking back office
星期一至五
朝9晚6
做invoice report /cash clearing / support / credit card

有興趣 tel : kc1611
一陣見一間好想入嘅公司
拜一拜interview神 offer神
Interview神
Offer神
今日有面試,但仲未訓。

再咁要返香港

佢地唔一定要你

個個post都有方大人

係香港我SD左50都係得3個可以見 岩岩FG到而加3個月就坐足係屋企咁耐

不要再說了
大家上開咩搵工網?
大家上開咩搵工網?

jobsdb, ctgoodjobs
hktv graduate trainee 有written email,

Sameeeeeee
有offer了
係咪都做住先 多謝offer神
就黎痴線啦
依加勁少openings 就黎痴線
依加勁少openings 就黎痴線
offer神
今日有面試,但仲未訓。

再咁要返香港

佢地唔一定要你

個個post都有方大人

不要再說了

咁我好少少,外國人都有面試。
好耐之前仲要推埋offer

家陣轉搵PT, 練下日文先,同修埋PHP先搵可能好少少(
In完
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞