有冇人認同MH已經去唔返以往果種感覺

667 回覆
301 Like 70 Dislike
最完美係3g
真係唔明點解水戰人人屌

同意 剩係茶茶 卡也巴都有用過貓唔知幾多倍
而且有唔少正龍好似月迅 煉黑同冥海龍

水戰係個操作太難上手
唔熟的可能要食曬20支水
就算適應左都要食10支水左右
當然, 高手例外啦
2G 太刀大劍 打天下,各種武器都平衡到
3G 一把弓已經玩哂

近代唔好玩大多數因為 身邊朋友多左隔膜
以前一定係拎出街連機玩到無電,宜家屋企都玩到差好遠

講到3DS個幾作唔可以出街打咁,變既只係D玩家,同隻GAME冇關係
最初俾芒亨吸引嘅係咩

緊係佢個原始狩獵模式,當初第一次玩打三星隻夫魯夫魯,乜都用曬殘血仲要淨返幾分鐘,終於殺到果下嘅滿足感真係超正

我覺得用硬拼肉搏黎感受芒亨,好過依家轉曬飛黎飛去嘅爽快鬥快嘅感覺

唔太想佢變古代版PSO或者God eater

我岩先單拖用把下位弓去打金火龍用淨30秒先捉到,都感受到你講嘅滿足感。
佢出左空戰可以飛黎飛去,但係有逼你用空戰,有逼你用狩技咩?你可以唔用㗎

你啱嘅 所以冇點用
要讚嘅係變豪鬼個狩技加鬼人化又幾撚型喎
最初俾芒亨吸引嘅係咩

緊係佢個原始狩獵模式,當初第一次玩打三星隻夫魯夫魯,乜都用曬殘血仲要淨返幾分鐘,終於殺到果下嘅滿足感真係超正

我覺得用硬拼肉搏黎感受芒亨,好過依家轉曬飛黎飛去嘅爽快鬥快嘅感覺

點飛黎飛去

MHW都黎料啦

條蟲棍

個空step
mhw係正傳黎架

真係好有真實感 mh味返哂嚟

唔知點解, 我覺得好有metal gear味
最初俾芒亨吸引嘅係咩

點飛黎飛去

MHW都黎料啦

條蟲棍

個空step
mhw係正傳黎架

屌你班友
革新又話冇mh味
明明真好正
出係3ds果d就狗都唔屌喇

利申:psp真玩家
最初俾芒亨吸引嘅係咩

點飛黎飛去

MHW都黎料啦

條蟲棍

個空step
mhw係正傳黎架

屌你班友
革新又話冇mh味
明明真好正

佢講話做埋魔物d生態出黎我又覺得有d進步吖

果時我打到攰就會去Menu睇返魔物d生態片

哇屌你真係精髓黎,霸龍都會食鎧龍

你話正唔正
其實psp班真獵人有冇了解過mh世界觀

我第一樣唔明護石個系統

咁裝備系統你都唔洗明
嘩著幾件野就有啲咩千里眼 耐震啲超能力呀 人嚟架

起碼隻龍本身出到既野黎丫
講緊隻龍有探知能力出千里眼
噴火有火耐咁,d護石呢
仲有點解第三代同人講絕種既怪鳥可以出得番

啲龍可以有點解點石唔可以有 現實都有話咩金屬有咩特性啦

即係咁,如果出番果隻龍有關既我都服d既可惜又唔撚係
你條友仲好意思同人講生態

點飛黎飛去

MHW都黎料啦

條蟲棍

個空step
mhw係正傳黎架

屌你班友
革新又話冇mh味
明明真好正

你話正唔正

生態部分都期待既
但又好矛盾
影響細又冇意思
影響大又驚佢地自己已經打飽
人大左感覺自然唔同左
以前少少時間都用盡黎打機
而家人大左有時間都想陪下屋企人 放假都想訓多d
打機果種味道自然唔同哂
其實psp班真獵人有冇了解過mh世界觀

我第一樣唔明護石個系統

咁裝備系統你都唔洗明
嘩著幾件野就有啲咩千里眼 耐震啲超能力呀 人嚟架

起碼隻龍本身出到既野黎丫
講緊隻龍有探知能力出千里眼
噴火有火耐咁,d護石呢
仲有點解第三代同人講絕種既怪鳥可以出得番

啲龍可以有點解點石唔可以有 現實都有話咩金屬有咩特性啦

即係咁,如果出番果隻龍有關既我都服d既可惜又唔撚係
你條友仲好意思同人講生態

你邊隻屎眼見我講生態

唔好意思生態係我講嘅...

MHW都黎料啦

條蟲棍

個空step
mhw係正傳黎架

屌你班友
革新又話冇mh味
明明真好正

你話正唔正

生態部分都期待既
但又好矛盾
影響細又冇意思
影響大又驚佢地自己已經打飽

披住草皮做戰地記者
班FD 以前中學日日打MH
打到唔訓覺,我仲成日笑鳩佢地
佢地個個一知switch 出Mhxx
即刻個個入手
仲叫我一齊玩

我未打過MH
本身諗住耐唔耐打幾舖陪下佢地
點知一打上晒癮
依家晚晚最少四個一齊打到三四點先訓
好後悔咁遲先玩MH
好後悔錯過左讀書時間嘅一個回憶
即刻個個入手
仲叫我一齊玩

我未打過MH
點知一打上晒癮
好後悔咁遲先玩MH

依家仲有呢班fd一齊玩
要珍惜
即刻個個入手
仲叫我一齊玩

我未打過MH
點知一打上晒癮
好後悔咁遲先玩MH

依家仲有呢班fd一齊玩
要珍惜

依家大個識分配時間
一齊玩返唔會遲嘅
話以前難打個d,有無玩過上代公會任同今代二名超特
成班又吹到呢幾集好似無得拎出街連咁

冇根性實三連貓車

冇根性實三連貓車

個班用把口打架咋
邊洗買game玩

冇根性實三連貓車

個班用把口打架咋
邊洗買game玩

以前psp垃圾亞空間判定竟然吹到係賣點
班友去玩魂斗羅果啲算9數啦

冇根性實三連貓車

個班用把口打架咋
邊洗買game玩

以前psp垃圾亞空間判定竟然吹到係賣點
班友去玩魂斗羅果啲算9數啦

唔怪得人喎
3ds畫面差過psp咁多
兩睇啦

我都比較鍾意PSP果時嘅感覺
可能回憶嘅感覺強烈啩

都知時代變,遊戲方式或多或少都要配合嘅

話難唔難都係手感問題架啫,冇咩好拗 ...

你玩慣條龍嘅套路,撚返條龍都得啦
人大左咁係你嘅問題啫

其實重點係手提機俾手機取代左

你 outdate 啦
以前大大聲聲話apps game 會取代傳統遊戲機班大人物已經轉晒口風

冇實體按鍵真係爭好遠
人大左咁係你嘅問題啫

其實重點係手提機俾手機取代左

你 outdate 啦
以前大大聲聲話apps game 會取代傳統遊戲機班大人物已經轉晒口風

冇實體按鍵真係爭好遠

單一個大制係中間
Mhw最on9係大劍扑落去雪條棍咁既音效
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞