有冇人認同MH已經去唔返以往果種感覺

667 回覆
301 Like 70 Dislike
MH的確有D變味,武器做型同怪物招式太誇張,成隻科幻遊戲咁。又要懶有動作元素咁,成日跳黎跳去,頭都暈。

不過只要可以同FD玩,全部都唔係問題,只係以往既朋友已經搵唔番。新果隻MHW雖然幾吸引,但始終都係要面連互屌先爽。MHW仲要唔識爆血,幾沒feel
手提機代代都有玩 今集打d二名怪都仲係俾到果種刺激感我
打二名一彈刀即刻倒抽一口氣等下一秒貓車
07~10年 絕對係芒亨+psp既全盛時期
最完美係3g
真係唔明點解水戰人人屌
mh無變 變既只係你

好多人只係想速食
上網睇最快變得最強既攻略
升HR搵人CARRY 入神人場做寄生虫
秒速做左套裝出黎
發覺其實自己無乜點玩到

P3果陣無連線玩
又唔識用其他武,拎住把弓去斬雷狼龍條尾整裝真係慘過食屎

點會用弓打架😂🤣🙈🤦🏻‍♂️
有用腦都用大劍太刀啦
有無人同我一樣覺得 mh 變左質?

以前感覺成隻game 現實D,衣家隻game 變得科幻左

以前D怪仲有生態片睇,就算去到有炎龍鋼龍呢D古龍種,佢地D動作攻擊都仲係 make sense

衣家D黑蝕天迴天彗變到奇奇怪怪咁,噴出黎嘅野唔係毒唔係火都唔知係咩黎,天彗直頭變左戰機

至於狩技就好似超必咁⋯
2g
個陣攞住部psp係圖書館見有幾個人打緊,跟住帶左佢地打老山龍 好懷念

我最有印象都係打老山龍
個成功感好正
agree
我覺得psp mh個精粹係落街同路人玩
交換卡片
三唔識七都可以一齊吹水打機
好彩有fd 一齊玩 重有班同事添
以前成班去網吧打魔獸既感覺返曬黎

以前D怪仲有生態片睇,就算去到有炎龍鋼龍呢D古龍種,佢地D動作攻擊都仲係 make sense

衣家D黑蝕天迴天彗變到奇奇怪怪咁,噴出黎嘅野唔係毒唔係火都唔知係咩黎,天彗直頭變左戰機

至於狩技就好似超必咁⋯

係lo 我現實中都養左幾條火龍
我覺得係難打左 d怪動作多左 同埋有d動作完全無得偷刀 而且成隻game偏向左團戰向 solo玩家打集會難左好多

至於狩技就好似超必咁⋯

人黎架
依家格住個芒連機
同及得上以前面連
同意變既係人 非game

至於狩技就好似超必咁⋯

係lo 我現實中都養左幾條火龍

以前D龍攻擊有幾make sense
反而覺得依家呢隻都幾好玩

psp年代好玩在於成班戰友打

屈60個閃光彈 屈全場

依家呢隻多左裝多左玩法多左技

而且龍既ai 多變化左

(雖然4人 12穴都冇乜邊隻唔死)

mh始終都係mh 都係打龍儲裝

只係多左技

利申:到依家都未試過用雪山裝斬死村長下位電龍
依家格住個芒連機
同及得上以前面連
同意變既係人 非game

以前玩psp既人大部分都岀黎做野
一係無聯絡 一係冇時間
想約打機仲難過約食飯
但前幾日咁岩約到一個fd面連
感覺翻晒黎
其實係人大左想像力底左,以前玩好似自己親身上陣要好小心帶好多野打,兒家個人太現實代入唔到,最重要係贏左一齊係到鳩叫先正,係人哋屋企。
番唔到以往感覺既係人 而唔係MH
係你返唔到去
真,呢幾集買左玩兩玩就無玩,
一來同人好難夾到時間玩,係屋企連機感覺同老麥成班玩既感覺差好遠
二來放工倦到仆街,無乜心機玩
三來d野同上幾集都差唔多,分別唔大

點會分別唔大 今集勁多技+6種style 一樣武都好多玩法喎 怪既數量都多

隻驚其實不嬲hardcore向
人大左放工球其玩下 真係唔岩玩...除左每集都打爆機既fans
當年可以日煲夜煲就話姐 而且2G都simple過而家好多

2g難玩好多 ,尤其是果陣太刀仲未有左右回旋斬,閃光彈已經係最好既控怪手段黎,家下郁d就騎龍 屈機既
除咗二名難少少其他怪廢到無倫
無咗以前黑龍種個啲壓迫感
而家純粹速刷完套裝就算

想挑戰難度試下MHZ啦
m記成班毒撚打迅龍既時光
由mh已經睇到港豬既心態
有咩都一定係對方問題 自己一定無問題
明明係自己人大左心態唔同左
隻隻驚都一定會改善或者多左啲野嫁啦
無新野點吸引人玩
Mh最大賣點成班打龍呢樣一直無變過 只無多左裝多左新怪新技能就就係到屌咩隻驚變晒質咁
抵你地一世都係港豬不思進取
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞