有冇人認同MH已經去唔返以往果種感覺

667 回覆
301 Like 70 Dislike
當年玩下載版其中一個原因係有漢化

係玩mh既都知漢化仲難查資料啦
當年有邊個唔識鬼哭斬破刀
一刀在手 屠龍無憂

當年買機跟隻game、結果後來都係下載老翻,因為load得比碟快

自己一個唔覺,四個一坐埋就知邊個係load碟
當年有邊個唔識鬼哭斬破刀
一刀在手 屠龍無憂

以前用嚟屠轟仔
講咁多把撚咩
點解去唔返以前既感覺啊!?
因為要比錢買囉

On9 仔
大撚把人俾錢買照玩DL 版
因為load 快d

On9仔
Psp既mh有幾多個玩正版呀
而家要俾錢咪話感覺唔同囉

嗰時我識既全部朋友都係正版

買左正版, 但用DL版玩

PSP UMD真係慢到ON9
有冇人係ps2年代玩MH

冇fd幫拖 連貓都冇 下下單挑
燕雀石打十場都未有一粒

燕雀石打十場都未有一粒

開頭係圖一斬草食龍斬到紅斬彈刀都未升lv
其實唔關隻game事

係人大左,一來無咩時間玩
2來收左工都好累啦,返到屋企又要睇老婆仔女

放假d時間又係同家人相處多,有幾可仲成班三五知己圍埋一齊斬龍

結論係人大左,心態會隨住轉變

燕雀石打十場都未有一粒

開頭係圖一斬草食龍斬到紅斬彈刀都未升lv

要邊打邊搵草搵菇合成藥 初頭場場起碼預打半個鐘
隻怪永遠target 你 藍速龍啲連技都屈得死

燕雀石打十場都未有一粒

嗰時直接買日版連上網
但都仍然好地獄

可唔可以分享下
網速如何 同fd玩定海外玩家
係咪都係集會所村任分開

燕雀石打十場都未有一粒

嗰時直接買日版連上網
但都仍然好地獄

可唔可以分享下
網速如何 同fd玩定海外玩家
係咪都係集會所村任分開

嗰時用緊8M,月費係用bitmoney之類既方式俾
係要識啲日文,我都有N2
唔係啲日本仔睇唔明你想點
記憶上近乎冇香港人,比起wii版香港人多好多
但我覺得玩tri 要打緊急quest時好辛苦人人打完走
其實mh4/4G/mhx/xx都有此問題
但2nd 時我出句聲一般肯幫

任我連tri都唔記得好清楚
總之都係睇住網頁清任
難跌既嘢比mhxx 啲乜鬼古龍呀闇螳螂玉呀仲難跌得多
尤其啲乜骨物骨汁死我
tri有考慮過呢點大家可以由頭到尾集會所
但2nd 基本上都係要8-9 成集會所再打少少村任

好正 我都好想ps2有得連 有冇刷素材

以前次次出任都汁哂啲野 邊會好似而家咁一入場打一打隻怪 就整到裝
有得online玩同冇差好遠
2G淨可以見面聯機 朋友唔得閒真係要自己一個人打 技術就係咁練出黎
而家難度低左 求其入間房虐殺隻怪完場

難度低左?
你單挑完超特先講野好冇?

online變埋缺點添

以前村任會卡關 而家真係唔會卡 然後一到集會班友都唔會再solo 咪覺得易左 就算團戰3貓 個挫敗都無村任卡關咁慘
不過其實村d畢業任 仲係難 佢地如果有打既話

大佬呀 點解會理解到我話online係一個缺點既?
我有話有online玩係壞事咩?

btw, mhxx 我o岩o岩先開始玩 仲未玩你講既超特 不過我每集都會一個人solo一次所有任 難唔難玩到時話你知
不過玩到mhx 為止 易玩過以前左係事實

mhx你應該都冇點玩啦
淨係2名已經屌打2g堆怪

你solo過獰猛同2名既話根本唔會講得出紅字
玩少少扮代表定根本冇玩過mhxx switch ver先起步呀?

mhx 既獰猛又有幾難SOLO呀? 隻所謂大佬煌黑用唔熟用既鎚第一次諗住試下點知廿分鐘就嬴左
mhp2g mhp3 mhx我所有任solo晒信唔信由你 我唔會prove
你拎最難個幾個任黎講咁以前D個D event任又好易玩咩?
你要比唔該用返同樣既任比較 e.g.上位既金獅
我知唔應該美化回憶但mhp3 同mhx真係冇feel
今集mhxx就真係有返D feel 比怪打痛唔講 有d招變左有D估佢唔到
其實講緊難唔難除左比怪打得痛唔痛同D隻怪空隙大唔大之外 都講玩家呢邊既能力
mhp2g 之後玩法多咁多 又有style (ブシドー已經幾屈同ブレイヴ直情有少少犯規) D裝又可以多咁多skill 咩刀匠 無慈悲 心剣一体
以前打難打既怪最有效個個skill叫火事力場+2 (2g可以用根性既)

難度低左?

online變埋缺點添

以前村任會卡關 而家真係唔會卡 然後一到集會班友都唔會再solo 咪覺得易左 就算團戰3貓 個挫敗都無村任卡關咁慘

btw, mhxx 我o岩o岩先開始玩 仲未玩你講既超特 不過我每集都會一個人solo一次所有任 難唔難玩到時話你知

mhx你應該都冇點玩啦

玩少少扮代表定根本冇玩過mhxx switch ver先起步呀?

mhx 既獰猛又有幾難SOLO呀? 隻所謂大佬煌黑用唔熟用既鎚第一次諗住試下點知廿分鐘就嬴左
mhp2g mhp3 mhx我所有任solo晒信唔信由你 我唔會prove
今集mhxx就真係有返D feel 比怪打痛唔講 有d招變左有D估佢唔到
其實講緊難唔難除左比怪打得痛唔痛同D隻怪空隙大唔大之外 都講玩家呢邊既能力
mhp2g 之後玩法多咁多 又有style (ブシドー已經幾屈同ブレイヴ直情有少少犯規) D裝又可以多咁多skill 咩刀匠 無慈悲 心剣一体
以前打難打既怪最有效個個skill叫火事力場+2 (2g可以用根性既)

以前啲片個個第一幕就係一個個大爆彈 小爆彈開火事 而家已經見唔到

難度低左?

online變埋缺點添

mhx你應該都冇點玩啦

以前啲片個個第一幕就係一個個大爆彈 小爆彈開火事 而家已經見唔到

而家好少特登出火事+2主要係睇個版本既主流輸出裝同d技既點數夾唔夾,好多人都係出龍氣唔會用15點出火2
如果講貓火就都不嬲有人用開既你冇留意姐
2g已經係火事同根性不相容, 開左火事既血量觸發唔到根性會即死
其實2g個根性好安全因為可以無限用但之後就改左得一次
講真
以前有繁中
宜家時代倒退連英文都無
真係食之無味 棄之可惜
講真
以前有繁中
宜家時代倒退連英文都無
真係食之無味 棄之可惜

講真
以前有繁中
宜家時代倒退連英文都無
真係食之無味 棄之可惜

吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞