有冇人認同MH已經去唔返以往果種感覺

667 回覆
301 Like 70 Dislike
玩過2G 3 4 XX
PSP年代真係幾正 放學一齊打機
但到左4轉左3DS就硬係冇咩feel
唔知係係兩個moon問題
之後X 同XX出3DS都冇玩
但轉左switch 有以前啲fd又話玩返
雖然大家只係用電腦傾計
但都算有返啲一齊打機feel

重點都係冇fd一齊玩姐
好似冇人講mhf z 壞話
我出翻去先

正統機種有
唔敢講
我出翻去先

真心覺得辿異種幾有誠意
我出翻去先

無人話易玩
可以係少人玩
呢個post d任豚到

PSP PS3 PS4 PSV 3DS WIIU SWITCH有晒有同你講咩戇鳩仔

等mhw 個時開多次po先

話說Mhw個技能系統都大改

人黎架

飛跳斬?有冇現實人士可以做到?

放低條繩先講啦

蟲棍空STEP
連最唔真實既MHXX都冇呢樣野
我出翻去先

真心覺得辿異種幾有誠意

我講我講
D招改到好浮誇

話說Mhw個技能系統都大改

人黎架

飛跳斬?有冇現實人士可以做到?

放低條繩先講啦

蟲棍空STEP
連最唔真實既MHXX都冇呢樣野

武俠小說咩

人黎架
我出翻去先

真心覺得辿異種幾有誠意

我講我講
D招改到好浮誇

但真係好好玩
玩過2G 3 4 XX
PSP年代真係幾正 放學一齊打機
但到左4轉左3DS就硬係冇咩feel
唔知係係兩個moon問題
之後X 同XX出3DS都冇玩
但轉左switch 有以前啲fd又話玩返
雖然大家只係用電腦傾計
但都算有返啲一齊打機feel

重點都係冇fd一齊玩姐

其實都係
岩岩叫到2個3十幾歲既叔叔
著哂西裝睇落去係中產
係starbucks 打switch mh
見佢地咁熱血,係度諗,到我30幾歲仲會唔會同呢家既兄弟打mh
著哂西裝睇落去係中產
見佢地咁熱血,係度諗,到我30幾歲仲會唔會同呢家既兄弟打mh

呢班友仔當年先最癲

當年為左紅玉打到天光,依家同一班人個個未到12點已經嗌眼訓

包括我
著哂西裝睇落去係中產

呢班友仔當年先最癲

當年為左紅玉打到天光,依家同一班人個個未到12點已經嗌眼訓

包括我

真係好熱血好感動
好反思人生
我2G年代玩過,之後冇玩,到左4G先係3DS玩返。果陣同朋友日日煲,雖然得我係由零開始玩到G位,佢地都係買二手帶黎玩人地D SAVE,但係好撚有feel。 到左X同XX,得我有keep住玩,我叫佢地買,佢地搵埋D ON9藉口,話3DS畫質差,一係話冇時間,講到尾未又係冇心機由零玩起
到左switch話出MHXX之前,佢地成班人話一定買,話畫質1080,一定會玩,到宜家出左,冇一個人買,話貴 我心諗,你有心一早訂未平D囉,講到尾都係ON9 唔想由零玩起。打機都可以冇恆心,佢地仲可以做咩有恆心?
有得online玩同冇差好遠
2G淨可以見面聯機 朋友唔得閒真係要自己一個人打 技術就係咁練出黎
而家難度低左 求其入間房虐殺隻怪完場

難度低左?
你單挑完超特先講野好冇?

online變埋缺點添

以前村任會卡關 而家真係唔會卡 然後一到集會班友都唔會再solo 咪覺得易左 就算團戰3貓 個挫敗都無村任卡關咁慘
不過其實村d畢業任 仲係難 佢地如果有打既話

大佬呀 點解會理解到我話online係一個缺點既?
我有話有online玩係壞事咩?

btw, mhxx 我o岩o岩先開始玩 仲未玩你講既超特 不過我每集都會一個人solo一次所有任 難唔難玩到時話你知
不過玩到mhx 為止 易玩過以前左係事實

mhx你應該都冇點玩啦
淨係2名已經屌打2g堆怪

你solo過獰猛同2名既話根本唔會講得出紅字
玩少少扮代表定根本冇玩過mhxx switch ver先起步呀?

都唔使講呢啲頂級怪,淨係G位嘅怪,攻擊模式已經多過哂2G啲怪啦,一睇就知佢重係下位程度

PSP版 MHP1,2,2G,3 都有玩過的玩家, 轟龍都殺左2,3百條
剛上HR9, 個人感覺

可能我技術進步左/游戲認識多左,用多左道具, 現在MHXX比我感覺係易玩左好多
MHP1, 雙打集會所3星下位火龍, 無限彈刀打到48分鍾貪刀輸左(唔識合大回復).
現在MHXX 比唔到我呢種感覺, 因為我技術進步太多, 道具或技能多了

就算攻擊模式多過哂任何2G的怪, 都唔會比從零開始學起的MHP1困難

以前村任會卡關 而家真係唔會卡 然後一到集會班友都唔會再solo 咪覺得易左 就算團戰3貓 個挫敗都無村任卡關咁慘
不過其實村d畢業任 仲係難 佢地如果有打既話

btw, mhxx 我o岩o岩先開始玩 仲未玩你講既超特 不過我每集都會一個人solo一次所有任 難唔難玩到時話你知

mhx你應該都冇點玩啦

玩少少扮代表定根本冇玩過mhxx switch ver先起步呀?

都唔使講呢啲頂級怪,淨係G位嘅怪,攻擊模式已經多過哂2G啲怪啦,一睇就知佢重係下位程度

PSP版 MHP1,2,2G,3 都有玩過的玩家, 轟龍都殺左2,3百條
剛上HR9, 個人感覺

可能我技術進步左/游戲認識多左,用多左道具, 現在MHXX比我感覺係易玩左好多
MHP1, 雙打集會所3星下位火龍, 無限彈刀打到48分鍾貪刀輸左(唔識合大回復).
現在MHXX 比唔到我呢種感覺, 因為我技術進步太多, 道具或技能多了

就算攻擊模式多過哂任何2G的怪, 都唔會比從零開始學起的MHP1困難

HR9

可能連檸檬都未打過
咁我細細個學1+1果陣都覺得好難
之後學乘數覺得易好多
之後學乘數覺得易好多

呢個一定係正確, 因為你連1都唔知係咩黎
乘數你起碼識數目字同加數
之後學乘數覺得易好多

問題咁樣唔代表1+1難d
之後學乘數覺得易好多

正確D講, 1+1唔係難D
但1+1 學習時間會比乘數長
加上現在人性化多左, 村長/集會所又可以帶貓

我無話過XX唔難, 但新手入門一定係第一集最難
(野豬都夠玩死人)

mhx你應該都冇點玩啦

剛上HR9, 個人感覺

HR9

可能連檸檬都未打過

solo檸檬銀火已經覺得難過之前好多
起手速度, 駁招已經好難預
一錯已秒,利申下位癈裝solo打
之後學乘數覺得易好多

正確D講, 1+1唔係難D
但1+1 學習時間會比乘數長
加上現在人性化多左, 村長/集會所又可以帶貓

我無話過XX唔難, 但新手入門一定係第一集最難
(野豬都夠玩死人)

同樣係新手
我諗xx難入門d
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞