有冇人認同MH已經去唔返以往果種感覺

667 回覆
301 Like 70 Dislike
次次都見到人拎2g黎打飛機話 哇2g先好玩 難度高勁多囉

真係心諗2g一個水龍鐵山靠都真係好撚難既,啲怪下下都亞空間判定,G位掃3下就byebye,真係好撚好玩啊

乜撚野以前面連正好多,呢家無面聯?3ds mh3g果陣高登個個禮拜六日準時1點係金雞廿幾人上去
PSP果陣咪又係返到屋企用xlink網聯
而家好唔make sense,2g果陣4雙刀啪強走洗腳,人人15閃光丟足一場又好make sense咩

認真講,難度3g堅難好多,新手見到隻碎龍碌到氣都斷,G位碎龍又係勁煩,仲有隻經典DL白海龍,果陣係高登識左堆屠龍fd,出黎打左起碼三個禮拜六日先大家齊裝,有七成時間都係三貓完場

最憎人拎2g打飛機,PSP出既先係MH其他機出唔係正統MH無MH味道

通常講得2g最難最好玩果d都係剩係玩過psp既老番獵人
我唔信由psp一路打黎而家xx既會話所謂2g仲難過3g dl/4g 140/xx超特

2G根本係PS2既弱化版
講真mhw 出ps4有party 一齊屌同面聯分別唔算太大

講真呢個年代仲邊有人會面聯打機

根本依家班學生大個左出黎做野少左時間
唔好話面聯啦
約出黎食個飯都難啦

見過有人打籃球中場休息拎部switch成班一齊玩,
亦都見過有人搭旅遊巴壞車坐埋一邊同個細路一齊玩switch

又係度吠
你個世界究竟發生過咩事

條女唔陪佢打PS4都算,仲要咁大頂綠帽,啲心理質素比較低既小朋友邊頂得住,所以咪痴左線
其實雙修咪即係背叛sony

玩埋pc 正一三姓家奴
好掛住當年坐貓車屌黎屌去既日子
話以前難打個d,有無玩過上代公會任同今代二名超特
成班又吹到呢幾集好似無得拎出街連咁

冇根性實三連貓車

個班用把口打架咋
邊洗買game玩

以前psp垃圾亞空間判定竟然吹到係賣點
班友去玩魂斗羅果啲算9數啦

唔怪得人喎
3ds畫面差過psp咁多

真係成串最on個留意
自己用細3開game睇下

冇根性實三連貓車

個班用把口打架咋
邊洗買game玩

唔怪得人喎

真係成串最on個留意

真係成串最on個留言
講真mhw 出ps4有party 一齊屌同面聯分別唔算太大

講真呢個年代仲邊有人會面聯打機

根本依家班學生大個左出黎做野少左時間
唔好話面聯啦
約出黎食個飯都難啦

見過有人打籃球中場休息拎部switch成班一齊玩,
亦都見過有人搭旅遊巴壞車坐埋一邊同個細路一齊玩switch

又係度吠
你個世界究竟發生過咩事

條女唔陪佢打PS4都算,仲要咁大頂綠帽,啲心理質素比較低既小朋友邊頂得住,所以咪痴左線

都痴唔哂呀,識選擇性回覆

定唔敢去而面對

真係心諗2g一個水龍鐵山靠都真係好撚難既,啲怪下下都亞空間判定,G位掃3下就byebye,真係好撚好玩啊

乜撚野以前面連正好多,呢家無面聯?3ds mh3g果陣高登個個禮拜六日準時1點係金雞廿幾人上去
而家好唔make sense,2g果陣4雙刀啪強走洗腳,人人15閃光丟足一場又好make sense咩

認真講,難度3g堅難好多,新手見到隻碎龍碌到氣都斷,G位碎龍又係勁煩,仲有隻經典DL白海龍,果陣係高登識左堆屠龍fd,出黎打左起碼三個禮拜六日先大家齊裝,有七成時間都係三貓完場

最憎人拎2g打飛機,PSP出既先係MH其他機出唔係正統MH無MH味道

我唔信由psp一路打黎而家xx既會話所謂2g仲難過3g dl/4g 140/xx超特

2g難係傷害高同 判定唔準
技術夠易剋服

P3後 3g開始難在ai真係勁易以好又多
技術夠都唔係易剋服到
3g黑曜石 4g140金師 xx超特青電主那有人性

2g難係傷害高同 判定唔準
技術夠易剋服

P3後 3g開始難在ai真係勁易以好又多
技術夠都唔係易剋服到
3g黑曜石 4g140金師 xx超特青電主那有人性

3g打後條龍出技無咁公式化,唔會獵人企位或用道具各樣就出固定出招
天彗型撚到 配埋首bgm

冇根性實三連貓車

個班用把口打架咋
邊洗買game玩

唔怪得人喎

真係成串最on個留意

真係成串最on個留言

你真係有追哂post就認埋user name啦

冇根性實三連貓車

個班用把口打架咋
邊洗買game玩

唔怪得人喎

真係成串最on個留意

真係成串最on個留言

你真係有追哂post就認埋user name啦

呀sor
應該回錯人

唔好篤爆班2g撚啦

個班睇完gameplay就當自己玩左仲覺得有狩技有騎怪好易玩隨便打死佢地架啦
呢班人由老任出mh開始就成日見
其實最大改變係線上連機,易揾人左同大把人幫你刷裝,不過因為咁冇左d約成班fd一齊打既樂趣,成班朋友聚埋一齊,玩咩都開心啦!

講到得返網連冇得面連咁

個班睇完gameplay就當自己玩左仲覺得有狩技有騎怪好易玩隨便打死佢地架啦

有騎乘就易既詔點解140金獅超特青雞鏖魔咁地獄

我真係未見過一個有玩4g同xx既人會講以前2g幾難4g同xx幾易

因為未打到上去就棄咗
有個fd下下搵高hr快輾過條龍當過左關
仲要好自豪講點解你升咁慢 痴撚線
貼兩條高手打轟龍片
一條2g 一條xx
邊版轟龍機車d 自己睇

Mh2g轟龍
https://youtu.be/xcZcnjByQd8

Mhxx轟龍
https://youtu.be/4sScgjAfhMw

Ps XX最勁個隻轟龍叫荒鈎爪
坦白講有同感,不過唔係難易既問題
係依家個個打機都要快靚正
冇人會再用半個鐘打一條龍,仲要唔一定贏
果時既core玩家依家都成左家or 做緊野
放左工又要陪女友或者照顧小朋友
新果d玩家其實又有個entry barrier
一來好多老屎忽唔一定肯教人或者帶人
第二係mh本身既system 唔容易明白又time consuming
第三係市場上多左替代品,mh自然冇咁吸引

當然都有一班nds mh 既死忠,多唔多就見人見智

利申:為左mh買switch,依家都係輕鬆玩
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞