有冇人認同MH已經去唔返以往果種感覺

667 回覆
301 Like 70 Dislike
你地而家玩咩game 都要速食 上網搵晒資料緊係冇feel 個個比人CARRY 整神裝又話D 龍冇難度
舊玩家個個都30歲咁上下 我自己同另外幾個fd 個個各有各忙
剛剛先上到HR 3 久唔久玩下都唔知幾過引
預左要玩番半年以上先清得晒G任
等睇mhw全世界吹奏
見到mh1條村喊出黎
真,呢幾集買左玩兩玩就無玩,
一來同人好難夾到時間玩,係屋企連機感覺同老麥成班玩既感覺差好遠
二來放工倦到仆街,無乜心機玩
三來d野同上幾集都差唔多,分別唔大

點會分別唔大 今集勁多技+6種style 一樣武都好多玩法喎 怪既數量都多

隻驚其實不嬲hardcore向
人大左放工球其玩下 真係唔岩玩...除左每集都打爆機既fans
當年可以日煲夜煲就話姐 而且2G都simple過而家好多

2g難玩好多 ,尤其是果陣太刀仲未有左右回旋斬,閃光彈已經係最好既控怪手段黎,家下郁d就騎龍 屈機既

1先癲,你要最Raw既狩獵體驗打1就一流
等睇mhw全世界吹奏

只係得班PSP玩家叫春
由mh已經睇到港豬既心態
有咩都一定係對方問題 自己一定無問題
明明係自己人大左心態唔同左
隻隻驚都一定會改善或者多左啲野嫁啦
無新野點吸引人玩
Mh最大賣點成班打龍呢樣一直無變過 只無多左裝多左新怪新技能就就係到屌咩隻驚變晒質咁
抵你地一世都係港豬不思進取

最好笑既係部份人最後會丟低句期待MHW,
好似講到MHW 就唔駛網上連線,可以有返晒時間面對面聯機打咁

成日停留psp面對面連機既年代 如果依家mhxx只可以面對面連機你估下新一代年輕人有冇人肯出老麥玩?

講到mh係出俾香港人玩咁
日本大把人鐘意帶出街玩 同人面聯

https://www.hk01.com/科技玩物/116366/Monster-Hunter-XX-日本銷情平淡店鋪減價-與港炒風成強烈對比

初週銷量只有8萬4千隻左右,雖然登上週間榜首,但與歷代相比有極大差距。根據過往的資料顯示,3DS版本的MHXX初週銷量為84萬隻左右,3DS版的MHX初週為148萬左右。而最高峰期的PSP版MHP3,初週銷量更達至195萬隻左右

日本重衰

臨出前show 隻MHW 俾人睇
搵到無人買
除左同fd一齊玩之外
我都好享受一個人玩
用半個鐘打一條龍
講真mhw 出ps4有party 一齊屌同面聯分別唔算太大
打雷狼龍已經屈死我
除咗二名難少少其他怪廢到無倫
無咗以前黑龍種個啲壓迫感
而家純粹速刷完套裝就算

想挑戰難度試下MHZ啦

Mhz 已經係第二隻game
穿龍棍online

依家穿龍棍已經無咁強勢

樣樣武器都有特別用途
講真mhw 出ps4有party 一齊屌同面聯分別唔算太大

依家一樣可以用skype/teamspeak/rc
除左冇咁方便之外有分別咩?
你地而家玩咩game 都要速食 上網搵晒資料緊係冇feel 個個比人CARRY 整神裝又話D 龍冇難度
舊玩家個個都30歲咁上下 我自己同另外幾個fd 個個各有各忙
剛剛先上到HR 3 久唔久玩下都唔知幾過引
預左要玩番半年以上先清得晒G任

我明白依家好多人無時間
個個直接集會所幾日就g位
之前3ds得一個fd玩 慢慢由村長磨上去
前後都兩三星期先g位 可能兩條友真係慢啲
今次諗住係g位慢慢等啲新買既fd升上黎
點知幾日就話已經上左g 話同我一齊打
但套裝就雜到七彩 技都無 我覺得升咁快浪費左隻game
哦。
老實講而家整得仲有誠意過以前啦。起碼有二名 仲有超特玩下。
以前啲亞種未仲敷衍 轉下隻顏色 又話係新怪。
除咗二名難少少其他怪廢到無倫
無咗以前黑龍種個啲壓迫感
而家純粹速刷完套裝就算

想挑戰難度試下MHZ啦

Mhz 已經係第二隻game
穿龍棍online

依家穿龍棍已經無咁強勢

係咩 多謝爸打分享
利申兩年前廢左坑
個陣穿龍棍唔洗收刀跑得暈得跳得擋得 仲可以斷尾流血 儲力攻擊 諗起都覺得痴線
咁依家係改廢左定其他武器改勁左?

其他武器勁佐,新動作極型
等睇mhw全世界吹奏

只係得班PSP玩家叫春

佢地吹奏既野咪又係建基於mh3/4/x改良出黎
高低差/騎乘/新動作
全都都係佢地最愛既2g之後先出現既野
由第三代開始已經由刷裝變左刷護石
等睇mhw全世界吹奏

只係得班PSP玩家叫春

佢地吹奏既野咪又係建基於mh3/4/x改良出黎
高低差/騎乘/新動作
全都都係佢地最愛既2g之後先出現既野

第四集個高低差一開始真係好唔慣
打隻馬嬲同臭蜘蛛老手都比佢玩死
係d怪出撚到離曬地啫我覺得

屌你黑蝕變古龍天迴我覺得ok

X出隻魷魚俾佢兩個龜頭fake鬼咗,算有趣

但係屌你XX出隻整高達嘅螳螂??噴射翼嘅黑色突擊自由??

生態越黎越唔撚make sense...好撚中二病
由mh已經睇到港豬既心態
有咩都一定係對方問題 自己一定無問題
明明係自己人大左心態唔同左
隻隻驚都一定會改善或者多左啲野嫁啦
無新野點吸引人玩
Mh最大賣點成班打龍呢樣一直無變過 只無多左裝多左新怪新技能就就係到屌咩隻驚變晒質咁
抵你地一世都係港豬不思進取

最好笑既係部份人最後會丟低句期待MHW,
好似講到MHW 就唔駛網上連線,可以有返晒時間面對面聯機打咁

成日停留psp面對面連機既年代 如果依家mhxx只可以面對面連機你估下新一代年輕人有冇人肯出老麥玩?

講到mh係出俾香港人玩咁
日本大把人鐘意帶出街玩 同人面聯

https://www.hk01.com/科技玩物/116366/Monster-Hunter-XX-日本銷情平淡店鋪減價-與港炒風成強烈對比

初週銷量只有8萬4千隻左右,雖然登上週間榜首,但與歷代相比有極大差距。根據過往的資料顯示,3DS版本的MHXX初週銷量為84萬隻左右,3DS版的MHX初週為148萬左右。而最高峰期的PSP版MHP3,初週銷量更達至195萬隻左右

日本重衰

臨出前show 隻MHW 俾人睇
搵到無人買

我覺得唔太關事
日本想玩既一早買咗3ds版
今次係啲人厭咗G位銷售法
係得香港班真獵人見到switch hit先想買
之後又見ps4有mhw先話mhxx垃圾

我之前3ds已經玩到爛曬
我買左ns隻mh eshop版都係 係咁易打開玩左幾日 又玩翻其他game。
係買黎收藏下咁解 同埋都叫做感受下高清獵人。
銷量低真係好正常,3ds一早出左 又出隻一樣嘅。
係d怪出撚到離曬地啫我覺得

屌你黑蝕變古龍天迴我覺得ok

X出隻魷魚俾佢兩個龜頭fake鬼咗,算有趣

但係屌你XX出隻整高達嘅螳螂??噴射翼嘅黑色突擊自由??

生態越黎越唔撚make sense...好撚中二病

係天馬行空左d
但你有冇睇過個設定先
w
高達都講得出
mh無變 變既只係你

好多人只係想速食
上網睇最快變得最強既攻略
升HR搵人CARRY 入神人場做寄生虫
秒速做左套裝出黎
發覺其實自己無乜點玩到

P3果陣無連線玩
又唔識用其他武,拎住把弓去斬雷狼龍條尾整裝真係慘過食屎

點會用弓打架😂🤣🙈🤦🏻‍♂️
有用腦都用大劍太刀啦

係男人就用回力標斷尾
未有弓,未有隨行貓時,好多人都係咁
由第三代開始已經由刷裝變左刷護石

護石呢個系統其實真係好on9。
應該變做護石成長系統咁就差唔多 一係就可以換技能之類
randomly咁刷護石真係整壞曬隻game
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞