有冇人認同MH已經去唔返以往果種感覺

667 回覆
301 Like 70 Dislike
其實psp班真獵人有冇了解過mh世界觀

我第一樣唔明護石個系統
單人用雙刀打砦蟹真係好正

同佢數住腳睇住顏色片落去
由mh已經睇到港豬既心態
有咩都一定係對方問題 自己一定無問題
明明係自己人大左心態唔同左
隻隻驚都一定會改善或者多左啲野嫁啦
無新野點吸引人玩
Mh最大賣點成班打龍呢樣一直無變過 只無多左裝多左新怪新技能就就係到屌咩隻驚變晒質咁
抵你地一世都係港豬不思進取

最好笑既係部份人最後會丟低句期待MHW,
好似講到MHW 就唔駛網上連線,可以有返晒時間面對面聯機打咁

成日停留psp面對面連機既年代 如果依家mhxx只可以面對面連機你估下新一代年輕人有冇人肯出老麥玩?

講到mh係出俾香港人玩咁
日本大把人鐘意帶出街玩 同人面聯

https://www.hk01.com/科技玩物/116366/Monster-Hunter-XX-日本銷情平淡店鋪減價-與港炒風成強烈對比

初週銷量只有8萬4千隻左右,雖然登上週間榜首,但與歷代相比有極大差距。根據過往的資料顯示,3DS版本的MHXX初週銷量為84萬隻左右,3DS版的MHX初週為148萬左右。而最高峰期的PSP版MHP3,初週銷量更達至195萬隻左右

日本重衰

臨出前show 隻MHW 俾人睇
搵到無人買

我覺得唔太關事
日本想玩既一早買咗3ds版
今次係啲人厭咗G位銷售法
係得香港班真獵人見到switch hit先想買
之後又見ps4有mhw先話mhxx垃圾

我之前3ds已經玩到爛曬
我買左ns隻mh eshop版都係 係咁易打開玩左幾日 又玩翻其他game。
係買黎收藏下咁解 同埋都叫做感受下高清獵人。
銷量低真係好正常,3ds一早出左 又出隻一樣嘅。

仲要係3ds 同 ns 版係可以聯機打
MHP3係分水嶺,因為真係易玩左好多

係P3先咁易
到今日都未試過有一集咁易
連online voice chat 都無真係好失望

成日停留psp面對面連機既年代 如果依家mhxx只可以面對面連機你估下新一代年輕人有冇人肯出老麥玩?

https://www.hk01.com/科技玩物/116366/Monster-Hunter-XX-日本銷情平淡店鋪減價-與港炒風成強烈對比

初週銷量只有8萬4千隻左右,雖然登上週間榜首,但與歷代相比有極大差距。根據過往的資料顯示,3DS版本的MHXX初週銷量為84萬隻左右,3DS版的MHX初週為148萬左右。而最高峰期的PSP版MHP3,初週銷量更達至195萬隻左右

日本重衰

搵到無人買

我覺得唔太關事

我買左ns隻mh eshop版都係 係咁易打開玩左幾日 又玩翻其他game。

到時D人又會話3ds既畫面唔及psp所以話唔玩
冇味
連online voice chat 都無真係好失望

唯一敗筆 科技倒退

係P3先咁易

唯一一集可以單弓制霸
諗返3.......水戰打到我講粗口
2G........雙超西...

係P3先咁易

唯一一集可以單弓制霸

依家唔得?
屌我剩係識用弓架咋

日本重衰

搵到無人買

我覺得唔太關事

到時D人又會話3ds既畫面唔及psp所以話唔玩

根本屌表面野既都唔係玩家

係P3先咁易

唯一一集可以單弓制霸

依家唔得?
屌我剩係識用弓架咋

難好多囉
除非你神到仆街

少你一把刀
用片手
有真清
又黎PSP獵人取暖區,悶唔悶D

少你一把刀
用片手
有真清

耐震係必備
異常震域

個bgm即時load左出黎

我第一樣唔明護石個系統

咁裝備系統你都唔洗明
嘩著幾件野就有啲咩千里眼 耐震啲超能力呀 人嚟架

起碼隻龍本身出到既野黎丫
講緊隻龍有探知能力出千里眼
噴火有火耐咁,d護石呢
仲有點解第三代同人講絕種既怪鳥可以出得番
見到mh1條村喊出黎

2G同3
真,呢幾集買左玩兩玩就無玩,
一來同人好難夾到時間玩,係屋企連機感覺同老麥成班玩既感覺差好遠
二來放工倦到仆街,無乜心機玩
三來d野同上幾集都差唔多,分別唔大

點會分別唔大 今集勁多技+6種style 一樣武都好多玩法喎 怪既數量都多

隻驚其實不嬲hardcore向
人大左放工球其玩下 真係唔岩玩...除左每集都打爆機既fans
當年可以日煲夜煲就話姐 而且2G都simple過而家好多

2g難玩好多 ,尤其是果陣太刀仲未有左右回旋斬,閃光彈已經係最好既控怪手段黎,家下郁d就騎龍 屈機既

1先癲,你要最Raw既狩獵體驗打1就一流

1比怪屈埋牆基本上
又黎PSP獵人取暖區,悶唔悶D

我第一樣唔明護石個系統

咁裝備系統你都唔洗明
嘩著幾件野就有啲咩千里眼 耐震啲超能力呀 人嚟架

起碼隻龍本身出到既野黎丫
講緊隻龍有探知能力出千里眼
噴火有火耐咁,d護石呢
仲有點解第三代同人講絕種既怪鳥可以出得番

邊度講過絕種
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞