有冇人認同MH已經去唔返以往果種感覺

667 回覆
301 Like 70 Dislike
真,呢幾集買左玩兩玩就無玩,
一來同人好難夾到時間玩,係屋企連機感覺同老麥成班玩既感覺差好遠
二來放工倦到仆街,無乜心機玩
三來d野同上幾集都差唔多,分別唔大

點會分別唔大 今集勁多技+6種style 一樣武都好多玩法喎 怪既數量都多

隻驚其實不嬲hardcore向
人大左放工球其玩下 真係唔岩玩...除左每集都打爆機既fans
當年可以日煲夜煲就話姐 而且2G都simple過而家好多

2g難玩好多 ,尤其是果陣太刀仲未有左右回旋斬,閃光彈已經係最好既控怪手段黎,家下郁d就騎龍 屈機既

1先癲,你要最Raw既狩獵體驗打1就一流

1比怪屈埋牆基本上

每一代總有d野屈既
之後無nerf番, 咪會覺得越黎越易
又黎PSP獵人取暖區,悶唔悶D

互劣
其實psp班真獵人有冇了解過mh世界觀

我第一樣唔明護石個系統

咁裝備系統你都唔洗明
嘩著幾件野就有啲咩千里眼 耐震啲超能力呀 人嚟架

起碼隻龍本身出到既野黎丫
講緊隻龍有探知能力出千里眼
噴火有火耐咁,d護石呢
仲有點解第三代同人講絕種既怪鳥可以出得番

邊度講過絕種

比飛甲蟲搞死既可鄰怪鳥
好玩
同返以前班fd玩
又唔撚洗再受垃圾coffee d野食,都不知幾撚爽
黎緊隻mhw都期待
想當年打鬥技場屌哂老母
仲有嵐龍1分未滿
單人用雙刀打砦蟹真係好正

同佢數住腳睇住顏色片落去

少你一把刀
用片手
有真清

耐震係必備

冇耐震,一套金火龍裝加把最鍾意嘅夜天連刃黑翼

高會心斬落去
時代問題啫,以前psp nds係個時遊戲機光輝時期
單人用雙刀打砦蟹真係好正

同佢數住腳睇住顏色片落去

少你一把刀
用片手
有真清

HI
去返以往感覺既話我直接玩以往果d啦
我算好彩,慶幸有班番晒工都仲會每晚抽d時間打下機既朋友。
有時打機唔單係為左隻game,係為左份友誼。
MH真係食住老本改善下畫質,update下怪list好過
MHW個open world搞到好似無咗追求技術嘅感覺咁
仲有佢隻手機game真係無聊到不得了
人大左咁係你嘅問題啫

其實重點係手提機俾手機取代左

你 outdate 啦
以前大大聲聲話apps game 會取代傳統遊戲機班大人物已經轉晒口風
最初俾芒亨吸引嘅係咩

緊係佢個原始狩獵模式,當初第一次玩打三星隻夫魯夫魯,乜都用曬殘血仲要淨返幾分鐘,終於殺到果下嘅滿足感真係超正

我覺得用硬拼肉搏黎感受芒亨,好過依家轉曬飛黎飛去嘅爽快鬥快嘅感覺

唔太想佢變古代版PSO或者God eater
情況就好似Gundam DX 同埋GVG一樣
真係fans早就玩完
最初俾芒亨吸引嘅係咩

緊係佢個原始狩獵模式,當初第一次玩打三星隻夫魯夫魯,乜都用曬殘血仲要淨返幾分鐘,終於殺到果下嘅滿足感真係超正

我覺得用硬拼肉搏黎感受芒亨,好過依家轉曬飛黎飛去嘅爽快鬥快嘅感覺

點飛黎飛去
最完美係3g
真係唔明點解水戰人人屌

同意 剩係茶茶 卡也巴都有用過貓唔知幾多倍
而且有唔少正龍好似月迅 煉黑同冥海龍
最初俾芒亨吸引嘅係咩

即係被冇狩技公會或者強襲style吸引
最初俾芒亨吸引嘅係咩

點飛黎飛去

MHW都黎料啦

條蟲棍
最初俾芒亨吸引嘅係咩

點飛黎飛去

MHW都黎料啦

條蟲棍

個空step
mhw係正傳黎架
人大左咁係你嘅問題啫

其實重點係手提機俾手機取代左

你 outdate 啦
以前大大聲聲話apps game 會取代傳統遊戲機班大人物已經轉晒口風

操作上根本取代唔到手提機
最初俾芒亨吸引嘅係咩

即係被冇狩技公會或者強襲style吸引

狩技我都麻麻

一開始玩睇到點解d技搞到街霸feel咁
個人感覺only
最初俾芒亨吸引嘅係咩

我岩先單拖用把下位弓去打金火龍用淨30秒先捉到,都感受到你講嘅滿足感。
佢出左空戰可以飛黎飛去,但係有逼你用空戰,有逼你用狩技咩?你可以唔用㗎
2G 太刀大劍 打天下,各種武器都平衡到
3G 一把弓已經玩哂

近代唔好玩大多數因為 身邊朋友多左隔膜
以前一定係拎出街連機玩到無電,宜家屋企都玩到差好遠
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞