有冇人認同MH已經去唔返以往果種感覺

667 回覆
301 Like 70 Dislike
只有一個感覺
就係以前打隻雌火龍都好有成功感,一路打上去每隻都係挑戰
出發前都唔知自己贏唔贏到
而家習慣咗個難度,冇咗感覺
要打到後面先有feel

你打舊龍係咁
所有game都係咁 你玩開既打舊野實會無新鮮感
但又唔可以唔放舊野落去

衰d講 mh無雌雄雙火龍 轟龍 大怪鳥呢堆代表重會係mh咩

唔完全關打新舊龍事,
而係習慣咗MH嗰種大硬直,
怪同獵人都係,
只要唔貪刀,唔亂咁納刀食藥就OK
打新怪只係打耐少少,唔會驚過唔到

後期另計
貼兩條高手打轟龍片
一條2g 一條xx
邊版轟龍機車d 自己睇

Mh2g轟龍
https://youtu.be/xcZcnjByQd8

Mhxx轟龍
https://youtu.be/4sScgjAfhMw

Ps XX最勁個隻轟龍叫荒鈎爪

機車到底係咩形容詞?

https://www.google.com.hk/search?q=%E6%A9%9F%E8%BB%8A+%E6%84%8F%E6%80%9D&rlz=1CDGOYI_enHK715HK715&oq=%E6%A9%9F%E8%BB%8A&aqs=chrome.1.69i57j0l3.2837j0j7&hl=zh-TW&sourceid=chrome-mobile&ie=UTF-8

香港人就用番D香港人用開既形容詞
定係你唔係香港人?

你都on99
Www夠唔係香港語
咪一樣大把人用

痴撚線機車 你唔撚好打法文你都on99

靠北 機車
呢d大把香港上開網都識
你唔識係你見識少 唔好出黎獻醜啦

上開網都知唔係香港人會講

MHW感覺上好似係打龍嘅dark soul/bloodborne
而且無乜日本風格喺入面,好似專俾歐美玩家咁

dragon's dogma

呢隻超正
10月出hd中文應該再買多次

係好野
當年仲譽為鬼佬向mh
但都係唔多鬼佬中意玩

所以咪要出MHW比鬼佬玩

本身日式風格變撚咗歐洲中世紀咁
呢啲畫風真係鬼佬至buy

出左土砂龍角龍同新岩魚之後個差別仲明顯
呢D舊有既怪就算轉哂做真高清Texture個觀感都仲係同以前一樣
但全新果幾隻真係點睇都同舊怪格格不入完全2班人設計咁

有新有舊我覺得ok嘅

要D時間適應下咁囉
好似PKM BW果時咁
有得online玩同冇差好遠
2G淨可以見面聯機 朋友唔得閒真係要自己一個人打 技術就係咁練出黎
而家難度低左 求其入間房虐殺隻怪完場
2G淨可以見面聯機 朋友唔得閒真係要自己一個人打 技術就係咁練出黎

難度低左?
你單挑完超特先講野好冇?

難度低左?

online變埋缺點添

https://www.google.com.hk/search?q=%E6%A9%9F%E8%BB%8A+%E6%84%8F%E6%80%9D&rlz=1CDGOYI_enHK715HK715&oq=%E6%A9%9F%E8%BB%8A&aqs=chrome.1.69i57j0l3.2837j0j7&hl=zh-TW&sourceid=chrome-mobile&ie=UTF-8

定係你唔係香港人?

你都on99
Www夠唔係香港語
咪一樣大把人用

靠北 機車
呢d大把香港上開網都識

其實我喺20 年前台灣網睇過機車呢個詞

到今日都只係明啲唔明啲
係咪即係話19 咁解?

上開網係講緊上巴哈呀?

香港人既網邊個人會講呢啲字眼?雖然係台灣字(好似係)無蝗語咁肉酸

定係你唔係香港人?

你都on99
Www夠唔係香港語
咪一樣大把人用

靠北 機車
呢d大把香港上開網都識

到今日都只係明啲唔明啲
係咪即係話19 咁解?

上開網係講緊上巴哈呀?

香港人既網邊個人會講呢啲字眼?雖然係台灣字(好似係)無蝗語咁肉酸

佢係話香港上開網
唔係上開香港網

定係你唔係香港人?

你都on99
Www夠唔係香港語
咪一樣大把人用

靠北 機車
呢d大把香港上開網都識

到今日都只係明啲唔明啲
係咪即係話19 咁解?

上開網係講緊上巴哈呀?

十幾年前玩CEQ已經大把台灣人用緊,
不過一般唔會係香港既forum用囉
同意 依家都係hea玩緊

定係你唔係香港人?

你都on99
Www夠唔係香港語
咪一樣大把人用

靠北 機車
呢d大把香港上開網都識

到今日都只係明啲唔明啲
係咪即係話19 咁解?

上開網係講緊上巴哈呀?

佢係話香港上開網
唔係上開香港網

講緊2000年左右打開機果班,主流都係上gaf同巴哈,無乜好嘈,不過呢兩個我都無上好撚耐
以為mh講緊信長
班FD 以前中學日日打MH
打到唔訓覺,我仲成日笑鳩佢地
佢地個個一知switch 出Mhxx
即刻個個入手
仲叫我一齊玩

我未打過MH
本身諗住耐唔耐打幾舖陪下佢地
點知一打上晒癮
依家晚晚最少四個一齊打到三四點先訓
好後悔咁遲先玩MH
好後悔錯過左讀書時間嘅一個回憶

橙!
心態唔同左
以前難都覺得有挑戰
而家打特殊lv1已經覺得好撚m
應該話係
好玩度
XX> 4G> Tri >2G> 3G

難度
Tri > XX > 3G > 4G > 2G

香港果班只係識2g同xx
應該話係
好玩度

難度

tri打村都好痛苦
應該話係
好玩度

難度

tri打村都好痛苦

Tri嗰時借人WII 俾月費玩
只能講係個痛苦回憶
上位隻隻怪都可以一下秒咗我

就算到左3G多左人玩
WiiU版有ONLINE都仲係好難打

難度低左?

online變埋缺點添

以前村任會卡關 而家真係唔會卡 然後一到集會班友都唔會再solo 咪覺得易左 就算團戰3貓 個挫敗都無村任卡關咁慘
不過其實村d畢業任 仲係難 佢地如果有打既話

大佬呀 點解會理解到我話online係一個缺點既?
我有話有online玩係壞事咩?

btw, mhxx 我o岩o岩先開始玩 仲未玩你講既超特 不過我每集都會一個人solo一次所有任 難唔難玩到時話你知
不過玩到mhx 為止 易玩過以前左係事實

難度低左?

online變埋缺點添

以前村任會卡關 而家真係唔會卡 然後一到集會班友都唔會再solo 咪覺得易左 就算團戰3貓 個挫敗都無村任卡關咁慘
不過其實村d畢業任 仲係難 佢地如果有打既話

大佬呀 點解會理解到我話online係一個缺點既?
我有話有online玩係壞事咩?

btw, mhxx 我o岩o岩先開始玩 仲未玩你講既超特 不過我每集都會一個人solo一次所有任 難唔難玩到時話你知
不過玩到mhx 為止 易玩過以前左係事實

未玩哂你嘈乜撚

唔好話超特,特殊都驚驚地,唔敢自己一個打
重有獰猛化嗰堆
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞