「文明倒退」 原來依家00後10後 反而變到唔識用電腦….

613 回覆
1476 Like 409 Dislike
依家大陸同外國都不知幾多人用,尤其係啲二線國家
BT
樓主聞到自己陣老屎忽味未
靜啦pk
個個用android 識基本電腦知識既 IT少好多工作機會
痴撚線你有個concept其實摸兩摸乜都熟
你本身對電腦零認知先會乜都搞唔清
即係我用開an機轉iphone會唔識?

你搵串流黎比都on9, 你係比晒錢subscribe所有平台先再講,仲有用bt根本唔係咁單一走去dl片

你係咪10後黎?
80 90後識bt 破解版 開心版

00 10完全唔識呢d
真係慘
只有科大會叫自己做三大
港大中大就叫返港大中大
關咩年代時呀
佢懶閪姐你估佢真係唔識Google咩呢d on9問題
不過見你會答問你囉
iPhone第一代jailbreak 好有成功感
而加全部都講user friendly 好悶
發神經
而家主要dl av 睇
手機bt
洗機要碟已經好低質
個陣唔用碟 點洗
手指都未有
識chatgpt 就得
五,六年前啲1080、4k AV片好大容量,要成3-40gb
但依家嗰啲,得個1-2gb?

依家仲有冇高質大容量1080、4k seeds ?
不過依家來講 我唔會再JB啦
依家手機既重要性 大過以前好多
好多重要資料係電話到

iPhone45 好似都未興用銀行app

依家有銀行app 真心唔敢jb
vscode都無得用 更加唔好講行stable diffusion
打字嚟講,如果係打粵拼嘅話就唔係倒退

打其他拼音就屌撚到去死
冇嘅 只不過時代係盛行咗touch mon式操控嘅裝置
咁新一代梗係追新野
純粹砌部PC仲係打機性能 office同analysis software上面support 齊全
出返社會咪重新學過mouse and keyboard囉
新人學野好快啫
90後00後細個學用電腦偷偷地打機都係咁啦
而家真係好多人冇電腦 手機睇ig YouTube就過一日
所以黃金咪變咗冇人去囉
最主要係過左online game時代...
我覺得新一代少左活用「Google」依件事

不過遲下佢地用ai 可能重方便
其實係而家啲人有錢直接買正版 省卻咗好多步驟
用正版對開發者當然好 但另一方面玩破解個人嚟講學識咗橋秒嘢 點樣瞞過電腦同偷雞
時代唔同 新嗰代人用正版 係個人技術方面夠高到你都跟唔上啦

Btw,打字快嗰班90後 之前玩online game 一定問候咗好多人老母
乜都唔識咪正正經經買game買software囉
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞