「文明倒退」 原來依家00後10後 反而變到唔識用電腦….

613 回覆
1476 Like 409 Dislike
先講最簡單 唔識中文輸入法
件件走去語音 手寫 拼音
叫佢用倉頡 速成 佢話唔識

ok 你打得慢都叫做打到 由你

走來問我d程式點安裝
我叫佢有錢就買去官網買正版
冇錢就去Google 開心版/BT download

佢問我咩係BT

叫佢醒少少 自己去搞個teamviewer 幫你搞搞 又唔識

我地80/90後 講緊玩開心版game 又要掛鏡像 又要破解先玩到

佢地正正經經裝個程式都搞唔掂 係想點撚樣?

連steam既game save 點樣搬去第二部電腦都要走來問

以上係我堂弟
間唔中就走來WhatsApp煩鳩住曬既問題
佢入到4大(自稱4大
應該好多野 變左用smart phone搞
所以佢地打開部電腦 變到成個白痴仔咁
4大即係邊4大?
唔講啦 等等又話引戰
重要佢自稱 我都唔想理佢
你依個問題等於啲人揸Tesla 走黎問你林寶點入油一樣,你有你既豪華,佢有佢新時代,兩者無衝突
10後: 有AI 輸入 講就得啦
你叫政府請人唔好考打字啦咁
暫時電腦重係主流
好心佢地咪玩咁多電話 學下玩電腦
電話邊到得來咁多破解版比你用
未來可能係 但講緊now

依家見到AI可以自己幫你整excel 係幾撚屈
咩係BT? 10後
bitcoin
樓主識唔識用磁碟機
燒碟點分DVD -R+R
磁碟機 識用
燒碟識 但我個陣唔洗分咩-R+R
我個陣燒碟 一係copy 一係當USB用
有AI咩都搞掂,洗同你學電腦咩?
魚仁生聖大
未來唔敢講
依家都重係未普及曬
80 90後係最有識網絡真假內容的一群
(Foxy download 條片)
唔識Google先最大問題
恒大 I大 性大 演大
講四大呢啲真係嘥氣

講三大都仲有少少ambiguity,真係港大中大科大嘅都有機會叫自己做三大。

但係叫得四大就肯定唔係三大,咁一係就係City 一係就Poly,咁不如話自己入咗八大算啦,其實都差唔多啦,唔通又好過BU好多咩?
80 90 後直頭係網絡界既開山闢地者

70後後生個陣 網絡未大爆發
到80 90後 正正係互聯網大爆發

唔撚中過毒 彈到成個window都係鹹嘢 唔知點收科

冇依d經歷 人點會大 點會知有咩做得 有咩唔做得

個陣中完毒 鹹嘢係咁彈 根本冇人幫到你
因為冇人識電腦

最後自己既解決方法 打開機箱 是撚但整壞d野
再同老豆講壞左 買過部啦
仲BT
佢哋好多人屋企都冇電腦㗎喇.
下載開心版 其中一個渠道姐
你用迅雷頭都得架 邊個seed多 咪用邊個

佢地10後00後 唔撚知咩係seed
叻少少個d以為我講緊基拉大和
都有部notebook既

台機真係少
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞