「文明倒退」 原來依家00後10後 反而變到唔識用電腦….

613 回覆
1476 Like 409 Dislike
反而我最主要都係用電腦多啲
其實平板比較多,有notebook已經好好
如果80 90後 應該可以 手機+電腦混用得好勁

特別係做野上 用cloud個d功能
而家興AI 應該多左人用電腦
都係好事黎 唔識用電腦又唔係罪
只不過有D老屎忽以為電腦係必需者
而家仲有人用bt架咩
我都想問....仲有邊度可以搵seed?
4k 高清電影
特別AV

好多人重bt緊
仲有班00後唔識點將唔同文件檔案分folder收藏,d file 好多時就只會放入一個只有一層嘅文件夾,或者直接就塞滿desktop 同download 果個folder. 我估計因為智能電話唔使識檔案管理 。
AI?
一早比人禁
遲下香港d 10後可能ai又唔識電腦又唔識
係咪Mac機既禍害
屌 我見用Mac個班 唔興執folder d野鳩來
而家教點用 iPad多過PC 唔識用都正常
Apple害人不淺
而家大把av網一打開就睇到,下載得嚟飛機都打咗幾次
個d 最多咪1080p
一係你比錢買正版

人地睇4k 係想睇女優既面部細紋

(我睇開普通1080p就夠)
唔用BT點download AV, 4K戲
戇鳩嫁 IPhone wechat啲文件原來冇得撈返出黎
要逐個chat入去睇 睇完delete or 再處理
如果係做野多文件傳送 你可能會有一堆垃圾
你對iphone既容量需求只會越黎越大
40~70後中毒: 屌仆街喇!
00~10後中毒: 操你媽!

80~90後:邊度有得download Wannacry sample?
識玩緊係 大文件用cloud
iPhone用cloud既app開
iPhone本身只save PDF等文件類
2024年仲有人屋企用電腦
40~70後中毒:搵呀仔
00~10後中毒: (其實依家好少中毒 因為佢地都唔亂DL野

以前80~90後中毒 一來互聯網大爆發 另一方面要睇av / 玩開心版 所以亂下載野
你老世貪平低人工請返來。
請得fresh grad都係貪平。
平唔係無原因。
同年齡有1%人中之龍,20%醒目仔女, 20%垃圾。
只係咁岩你對住果位師兄係垃圾。
post都係想帶出年齡歧視同引戰。
好啦,簡單block左樓主。
文都未睇曬
就學人發表偉論
個衝突咪就係不斷問人點入油囉
專業程序 全部都用台機
唔係做吹水行業 正常屋企都有部台機
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞