「文明倒退」 原來依家00後10後 反而變到唔識用電腦….

613 回覆
1476 Like 409 Dislike
會唔會係會計師樓四大?
00 10 後小學 中學冇電腦用咩

00後唔好咁誇張啦
變到真係上堂用

iPad iPhone 娛樂夠曬 平時屋企好少開

以前玩電腦都係為左打機姐
玩開心版 又要做d步驟 咪逼住學

依家10後 00後 都唔興玩開心版啦
而家仲有無BT呢回事
細個玩cs裝外掛要自己揾放落邊個file
用Dos 要放ram 又屌你唔識咩
玩單機裝mod都係咁
4k 電影 好多bt
讀緊U嘅都可以唔識ctrl c ctrl v
而家啲00後打機多數係玩手機game, 一係就console
玩pc嘅玩家唔多
文書嘅出部notebook重方便, 一個價錢可以周街用
樓豬係 四大 普華永道 畀人勸退咗,而家日日上連登開膠Po ,朝早坐起大快活食早餐食到12點
講開外掛

發覺8090後玩手機都勁過10後00後

iPhone4/5個陣就走去玩過下jailbreak
10後00後有冇jailbreak過?
到你用ipad macbook呢D唔識時咪一樣

BT仲慢過串流,人地打開youtube netflix disney+ hbo睇完你先下載緊
會唔會太跨張
你理解能力咁低,一定係最後嗰20%
返工唔係用threads?
屌奶星 80後90後 玩過iPhone jailbreak

依家10後00後玩過?

8090後為左下開心版 要學好多野(當年為左下載d比錢app)

10後00後有錢了 直接比錢了事
而家老翻碟舖都摺哂啦
仲邊有人用老翻
買唔起ms office咪用google office
大把免費品取代
windows買機又跟埋,砌機已經夕陽中,唔係為打3A大作根本唔洗砌機,macbook / ipad呢D又一定預載os
我用過九方輸入法,九方易學過速成,而且快過速成。都玩過九方打字戰
咩年代 開心版 用bt dl啦
咩老翻碟舖

個d for 60/70後 唔識用電腦個班 又未到互聯網大爆發時既人用
所以咁多人俾油耳撚
真事
請啲U嘅part time
簡單同佢講下點用個excel 見佢逐粒逐粒勁慢咁right click複製 我話點解唔ctrl c ctrl v 佢勁surprised話唔知可以咁
記得以前要入doswin 3.1時期
啲嘢唔識仲要搵書學
啲人唔明互聯網幾偉大發明
一個制就搵到 有文字圖片影片教你
仲可以係forum/livechat/remote desktop 即時教
一係steam,一係game pass
ps都出無光碟版機
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞