「文明倒退」 原來依家00後10後 反而變到唔識用電腦….

613 回覆
1476 Like 409 Dislike
私人秘書都要
有埋ai 分分鐘變埋機械人
我反而覺得樓主講既都唔算係咩大問題
最大問題係樓主講既野google一下都可以自己查到
依家唔同以前資訊發達咗好多,求奇youtube一下已經大把片手把手教你
你好老,我淨係識用卡式帶跳絲帶舞
AI 最大既limitation 係用家
如果用家連自己想要咩都講出 AI 點會follow 到
你見早幾個月ios出nds模擬器成班弱智乜都唔識dl唔識擺file就知
2000年代既人砌機都會去腦場格下價
而家幫襯網店太方便 部機有問題又有保養
先講最簡單 唔識中文輸入法
件件走去語音 手寫 拼音
叫佢用倉頡 速成 佢話唔識

ok 你打得慢都叫做打到 由你

>>>>>語音 手寫 拼音都係中文輸入法,點樣叫唔識?

走來問我d程式點安裝
我叫佢有錢就買去官網買正版
冇錢就去Google 開心版/BT download

佢問我咩係BT
>>>>>咁佢唔識BT有咩問題? 問題係你教左佢之後裝唔裝到先?

叫佢醒少少 自己去搞個teamviewer 幫你搞搞 又唔識
>>>>>FaceTime都講緊可以手機remote啦,你仲停留teamviewer,邊個文明倒退緊?

我地80/90後 講緊玩開心版game 又要掛鏡像 又要破解先玩到

>>>>>又講當年,到底邊個文明倒退緊?
佢地正正經經裝個程式都搞唔掂 係想點撚樣?
>>>>>點搞唔掂,請update下情況
睇得出你乜撚都唔識但係又好嬲
下?

我識嗰啲用電腦用到曉飛咁,code又識、AI又識、剪片又識,勁過啲80-90後多多聲wo

物以類聚,你家族廢,你廢,你堂弟咪廢囉
嬲就唔會嬲
睇唔起d老屎忽姐
佢自稱8090後
咁我以前咪一樣用dos用倚天
第一部電腦砌8088
有需要睇到自己咁高咩?
識用deamon tools掛下假img有幾撚把砲呀?
我要自己刷JWIN3.1玩咸game又係又勁d?
BT有幾把砲呀?有幾文明呀?
我用開WinMx係咪又勁d?
仲有
我特登>>>>>>>咁樣覆佢
扮newsgroup
鬥骨灰咁係咪又勁d?
Basketball
而家唔係鬥老
個問題係啲人唔識就喺度問問問 伸手等答案
永遠唔會自己google 唔會自行解決問題
咩bt砌機個個都係自己上網學架啦
你睇多次個主題寫乜先再討論
Foxy=童年陰影
FOXY有file ID
WINMX 搵onepiece先係惡夢
唔係爆頭劏屍片就係AV
你以為自己好撚風趣咩?on 9仔
一場親戚,講得咁隱晦
講四大唔講埋係邊一間
就係因為而家啲人個個都抖音腦
慣咗成碌木坐喺度 等娛樂等答案
唔識就一句唔識 繼續坐唔肯郁
功課就慣咗抄 考試就出貓
仲要覺得冇問題個個都係咁
唔再願意花時間耐性去自己搵資料去學習
如果係以前 呢啲人一早冇大學讀 一早比人屌到開花啦
laptop都係電腦
關砌機咩事
BT唔知係咩好撚正常啦
宜家邊有人仲用seed
你米癲 我依家仲係hkcc搵緊seed
每個年代都有一d乜都唔撚做唔撚做既人架啦
關咩00後10後事
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞