香港人因自駕超速被日本拒絕入境

1001 回覆
1010 Like 19 Dislike
個傻仔以為人哋海關 好似屋企樓下啲保安咁好恰
真,新東名、東北長期有人行130-160。只要跟足前車,同唔好做快線撚就得,千祈唔好做第一個

係踏切成日有狗捉,有次前車on99無停定,隔兩個路口即刻有roadblock
咁俾人捉你同佢講條路咁闊無人超速好正常囉
去旅行輕鬆幾日揸個車都要超速
下次原機返果個咪你
50好易過
限80 行120 130啲車都係右線係咁過我
行得太慢又頂住人,個個超你車
跟前車慢線算
搵姊妹老公車咪得
自稱交左罰款
人咪係咪有掂下brake拖下brake燈,但你連brake燈閃都無閃過一下?
勁撚閪
租架濕尻車仔
上撚到200佢自己都驚
第一, 日本local自己個個都超速, 只有間唔中一兩個真係行80
第二, 連日本/ google自己d速度都係用超速計, 跟80根本行唔到果個時間, 預錯晒
第三, 日本路寬, 就算拎條香港條北大嶼黎比, 香港果條都窄過人, 日本渣110同香港渣110既感覺完全唔同

我覺得仲有其他野
真係
好多國家都係咁
想當年 澳洲 road trip 去gold goast 個個都咁飛
180 咁上下
唔俾咪唔俾囉駛乜解釋?
日本政府駛睇你面色?
唔關事 香港唔揸車 出到去自駕遊

成家大細都係車到 先黎飛車

呢個先係問題 車住成班frd 都驚出事啦

車成家人就唔怕 有今生有來世
旅遊保險邊度有得Cliam呢啲

政府行為 Government Act 係不可抗力
唔撚信淨係超速就比人reject 入境
拒絕入境因為唔守法姐,呢排咁多大陸L影衰晒,又去神社屙尿,畫花晒,暴力對待d鹿,餵鹿食屎餅

呢堆,捉撚到咪話5年,成世都唔L洗去

華人已經令到世界各地越黎越反感,仲係度講人地限50行100好正常,人地係本地人開50+關你撚樹麼,你去到外國唔守法都唔L檢討,同班大陸L有咩分別?
驚咪行左線囉
人地想過你自然會行右線爬你頭
旅遊保險會保呢啲咩
超過限速50 都真係好閒,不過可能佢市區啦
係highway 超50都好小事,日本仔自己都超80 當食生菜,唔覺得會捉你遊客
啲人話不成文規定只會捉最頭果個
所以跟人行都可以
但超50真係唔敢講真去旅行唔駛去咁盡
假如你有機會
你都記得以後同揸車個人講唔好超速
去人地國家犯左法係要接受懲罰
味話
東京 九洲 四國 山陰 都揸過
好撚多人超
超30 好基本 50 都好多
但兒登吹到 個個跟
抵死啦
早應該要禁班自私精
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞