香港人因自駕超速被日本拒絕入境

1001 回覆
1010 Like 19 Dislike
市區先捉得緊啲
仲要係飲左好多嗰隻
酒精濃度超高
香港人又玩爛個制度
其實
有冇機會係其他佢唔敢講既原因被拒入境
所以先隨便作呢個理由
所以啲人on9就係咁解

淨係識講日本人都超速

渣得慢就驚死蝕底 唔超速就做咗傻仔

九唔搭八

日本夠有強姦犯殺人犯 日日有人自殺tim

日本人犯唔犯法 超唔超速都唔關班on9事
溶入大灣區。拍拍羅由走人就算啦。
又諗住再過去。番大灣區玩咪好
+50係刑事,有案底
諗起之前個post 要趕行程話要去晒咁多景點
無人我都跟限速 比人堆車我會比佢爬頭然後推翻佢
嗰件撞左車啦
咁大鑊 成日飛過100
link
有時太嚴仲衰,嗰個掛住望差佬同快相喺邊唔撚望路20路通常係residential area,大家都明點解要慢,所以還好
不過外國有啲高速公路太直,迫人行6/70mph,一定釣魚,到時啲反應時間分分鐘長幾倍,咪仲危險以英國為例,啲單線country road又多彎又窄都可以行60,motorway呢啲高幾級嘅路又淨係俾行70,根本唔撚合理,所以啲人一冇相機就踩住去
日本好似你如果跟頭車行,佢唔會捉你
如果你單飛就死緊
夜晚見到前面有車好心先收慢睇下係咪白色車
Highway 跟牌行 好難渣 前面一架車都冇 好易就上
你覺得部車均速跟住前邊行安全D 定係
一路有車係你右邊隨時cut入黎危險D?
仲要有時佢地快線都比人頂 又想過你 係咁睇位攝過黎 講緊唔係一部兩部
係接近所有車都係咁樣做既話 你都仲覺得跟牌行好安全?
都係果句 自己係度FF係易既 仲好安全tim
新手,你知唔知咩叫快線
係香港都係快線爬頭轉入中線或左線
人地正常咁用俾你話危險
當地人咁揸你就咁揸,你咪同俾人捉個個一樣無腦
人地放你一馬係人地好心,你做遊客要搵個visa黎較飛,白D咁講係僥倖心理,唔代表係正確
依家唔只白色,仲有灰同銀,難估左,咁當然見到白色Crown就自己醒目。
去親都見到+30
我揸得慢只會覺得我揸得慢全世界絕大部份郊區高速公路嘅限速都係遠低於道路設計所允許嘅速度
唔係知名富豪+百億身家, 真係唔好再講"你同我攪掂佢"呢句
去外國自駕遊都係當自己考牌好啲 乜都跟足晒規矩做
無事個陣你講咩都得
佢殺到來都唔收慢
無得怪人啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞