香港人因自駕超速被日本拒絕入境

1001 回覆
1010 Like 19 Dislike
咁其實你講既同樓上巴打係一樣嫁喎

你話你見到大家都跟牌行,咁你都跟牌行,無問題呀
樓上巴打都係話跟大隊呀,如果現實個情況係你描述咁,人人跟牌,咁咪跟大隊一齊跟牌囉
無咩衝突呀其實
九州北海道

車都冇部,自己係龍又係尾
人地熟路超速唔炒
代表你用同一個速度超速唔炒?
呢條撚樣可能冇牌
Local 得
遊客唔得
日本正常事
理論上係 但我實際上可能渣緊80
D實渣緊82-83 格硬cut入黎都有
有d一枝箭想沖上黎 比快線L block住 格硬收油cut又有
呢度個個都係講你自己手車得就得
無諗過日本都有好多車手同香港的士小巴佬一鳩樣
當個個都要爬你頭既時候 我就寧願跟大隊速度安全D
無話一定要超速 但你見呢度有話去日本自駕既師兄都講
日本當地人超速都係好普遍既事
超速係唔岩 但人在異地 我覺得安全緊要D
有唔同呀,我係講緊日本有好多人都係跟牌很慢線,中線先係+20,
但啲加速師係講緊全日本好多人連行慢線都要推要+20,喺慢線跟牌行令到人哋快唔到都好危險。
自己有揸開車都十年牌 唔知點解某D朋友成日都以為自己係車手
成日聽佢地話去自駕好爽 可以瘋狂揸快車
見樓上話揸快50好正路
Local 熟路熟車
遊客兩樣都唔熟
180?師兄北海道?
其實我想知佢租左咩車,點解過左130無Cut油
可能同大陸佬係日本車死大陸人個單有關?
其實有冇方法飛之前就知有冇畀人blacklist?
我都會超速
就算+20你都係超速嫁 佢要捉你都要硬食嫁啦
關超幾多咩事
日日都有有人沖紅燈過馬路 俾車撞都無得怨嫁
自己犯法會俾人捉係結果
如果實際情況係慢線大家跟牌,想+20個班已經係唔跟大隊啦,個班抵死嫁喎,自己一個無啦啦快20

跟大隊就係大家+0你就+0 ,你想+20個下就已經無跟到大隊
無關,本身過50就係刑事,有案底
前排咪有單私家車俾兩架貨車夾到變張紙
變左成班係日本自駕超開速既 係到驚俾人blacklist
正常日本車180 先CUT 油?
你唔好扮到自己好撚勁

: 我最少60次以上自駕遊經驗
得閒行使下日本主權... 等你地唔敢再超速...
介唔介意開名. 唔多信
唔用普通話硬係差咁D
連尼住
咪係囉,明明係班加速師自己想快,但就老屈連慢線都要快。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞