香港人因自駕超速被日本拒絕入境

1001 回覆
1010 Like 19 Dislike
限50行100
市區變highway 好難唔拒絕入境
如果人人都我行我素,自行判斷車速上限
要法律嚟做咩🤣
捉到咪罰
都唔知嗰班人有幾多真心,有幾多假膠。我有日本牌係日本揸車,係限速100嘅路段,平時都係左線行100,見前面有慢車先加速係右線爬頭,過左又會回返左線。
同埋千祈唔好同日本貨車佬癲,佢地個名同香港的士司機一樣咁臭,跟佢地無運行。係高速俾佢地爬頭係十分正常,開到咁快九成都係跑緊數,當佢係標準嚟跟,根本係佢搵自己嚟搞。
可能以為交完罰款就得,唔會留記錄
叫d cs 耍走佢, 唔慘
連登啲自駕撚,限80渣150 渣180
山限50又到120
見過隔離檯香港人食飯叫點餐
用英文都同人雞同鴨講咁既款
食完出嚟係咁話人地d英文唔掂
我心諗 你d英文小學生都不如 如果我唔係香港人應該都聽唔明
人地日本人我都起碼仲叫聽得明
人哋日本得一個拓海,香港個個都係拓海老豆。
當自己榮譽日本人掛
喺度鬥熟當地野
要熟到同人地一樣
表現自己好叻豬
而家叻豬喇
入唔到自己個榮譽國家喇
睇連登,忽認真。
我之前見到佢開日本飲食po哦
jot低左佢條癲狗除左瘋狂駕駛仲有對海關發癲 一世都唔洗入境啦
同埋嗰啲係local
佢哋捉到咪俾人罰
遊客就安分守己啲啦
佢地仲要日行幾百公里
日本好多都推,因為超速只係罰第一個
我北海道揸過 條國道 真係得一條線 仲要係錢都唔收 任過
超速我諗大家都係覺得有問題 當然係香港超速個仲危險
但日本又係咪真係咁呢?
我見呢度好多comment 話超速好大問題 點都要跟牌行先安全
呢班人又有無去過日本自駕呢?

我都係一個新手 香港雪藏牌 補完鐘 先去日本自駕
諗住安全最緊要 跟牌行實無死
但之後我都係多數跟牌+20左右 點解呢? (講緊高速)
係因為講緊我係慢線 都係keep住拉龍
日本人渣車係有禮貌 你慢都唔會bu你 同埋佢地爬完頭係會返慢線
個結果係點呢?
後邊D車keep住 cut入快線過我 再cut入慢線
我覺得個情況係仲危險左 所以之後D日子我就無特別跟牌行
大約慢線主車群係幾多我就幾多 最尾多數都係牌+20~30
呢個就係我既經驗 亦都係點解上面咁多人講
覺得超速係正常/日本當地人都係咁
日本係鄉下,點會人生路不熟
我覺得超速就應該唔會ban
應該係超速+酒駕似d
可能我認真咗
"後邊D車keep住 cut入快線過我 再cut入慢線"
咁唔係好安全咩? 請問點危險咗?
似啦 超速斷正吹波仔酒駕
黃絲質素
香港連車都冇就學人超速
佢入返慢線果下快過你 點會危險 唔夠位佢就唔入架啦
日本 不過唔係超速 係胡亂泊車 佢會貼張野起你前面 好似香港咁 不過都會通知租車公司
通常淨拉帶頭衝果架
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞