香港人因自駕超速被日本拒絕入境

1001 回覆
1010 Like 19 Dislike
我唔理,你同我搞店佢
講得呢句,我都拒絕你入境啦
Toyota 租架crown
一定唔會差過日本
正傻西
呢架真係好癲,唔覺唔覺就百五六
超速左cut右cut個啲車會唔會大機會啲撞?會唔會危險啲?
如果會既話,本身行正線牌速個個人既危險咪就係來自於比佢哋撞
高速公路大直路熟咩路?

整路雙線收窄成單線限速50有人跟?

收左線行右線限50你就算揸100都係做路隊長
同理心真係好重要,有避車處又唔入,成村人同你行10幾公里山路咁

真係會揸到眼瞓
起碼熟邊度影快相
盲嘅唔好揸車
鳩Up?

夜晚你係名古屋上長野睇下啲人揸幾快

kcar盒仔車都同你飛100以上

手車屎自己要認清實力

撞左唔係怪人係應該怪自己
泥地輪椅網球
咁人地係日本人, 有戶照
你班撚樣有無呀?
公平講可以話少少啱嘅。限速都要睇85百分位車速,而家日本檢討有呢個條件,但要符合埋其他條件。個背景係法例預設咗60、同100,令到就算設計時速80都可能限返60,而家已經改咗好多。當然多數唔係差60咁多,60改80如果你以前已經120即係仲係超40。
設計時速係講成條路、或者每期嘅最低標準,每段路個線形可以靚過佢,但限速係特別喺唔顯眼嘅問題上起作用。日本放寬限速都係要跟返設計時速
例如上面有條友講名高大黑線,都市高速可能有啲跟街道網好直,但匯合線、分叉線太短,出入口太斜、間隔太短等,呢啲就會跟設計速度決定咗限速。不過就算淨係講日本,60係所有一般道都可以用嘅限速,用喺專用部未必望落合理。
啲耕田車點算,俾佢推一推要唔要地板油?
Sor9
85th percentile根本冇國家跟過如果有跟,美國啲公路就會行85mph而唔係65/70mph
咁人地日本戶藉, 捉到有後果
有班傻鳩香港人以為揸國際牌俾人捉到罰吓錢就冇事, 依家事實咪就話俾你聽有後果囉
好fair
當自己係咩,叫人賠賠賠
有病真係要睇醫生㗎。

頭車跟牌行都要屌?

有同理心的話,你又知人哋咩原因跟牌行?可能佢本身就係老弱司機,佢份人比較安全?

要人哋同理你個心就得?你同理人哋個心就唔又考慮下?

講到全世界得你做過龍尾咁。
不嬲都係要cut之前加速嫁啦
同全程揸咩速度有咩關係
喺日本跟得牌行嘅人都識得喺避車線都讓線畀人爬頭。
所以超速既人危險駕駛 係合理速度既人既錯好似講唔通
其實道路上總有人快總有人慢 實有人好似我咁蛇gew揸得慢 我唔怕比你比呠比你cut 但怕自己反應慢自炒所以各位超速大哥如果手車都屎既不如跟我一齊正常速
早三五年就真係會有的

有d甚至係大直路或安全位置,黃線都挨左,打左燈示意你過佢

宜家好似少左人會咁做咁

唔知佢揸車係咪唔望鏡,俾人推住,拉哂龍咁自己都揸得唔舒服
班友吹唔掂就拉埋同理心來吹……

我要犯法點解你哋唔同理心一齊犯法
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞