香港人因自駕超速被日本拒絕入境

1001 回覆
1010 Like 19 Dislike
而家唔止用皇冠
佛心還佛心,但都有柒頭睇唔到警告俾人影快相
你跟牌揸錯在那裡,又唔會有人砵
只係reddit見人有講所以戴定頭盔先

快相機通常會有棧紅色beacon係上面,影你相個時會閃一下,無著燈代表無影。因為日本法例規定唔比警察係無犯重罪情況下影人相。係日本高速超40先算Criminal speeding所以好少出事。但係當你發覺比人影到個下就知自己仆街了

另外日本仲有一個叫N System嘅道路監察系統,官方無指明係用嚟做乜。同快相機一樣set係道路正上方,好似無閃光燈但係你望上去部機會見到好細棧既紅燈/眼。聽過有人話自己從來無比快相機捉但係最後都收到告票比人罰錢
你唔係local丫嘛
點會無, youtube都有片。
咁就好啦,以後少個馬路炸彈
有冇可能超50
唔係作文都幾癲
好在識睇漢字 唔係嘅我就係嗰條柒頭

超速駕駛就低L死啦
去九洲有次係highway 遇過一部Aristo, 好L 快我揸緊120 佢同我平排然後一腳放左我星,火箭咁L 樣

我係大阪有遇過暴走族,百9 幾架電車單轟轟轟轟左成晚,轟到差佬來趕佢地走,結果仲衰佢地不停係度游花園,仲嘈d
係,所以係日本俾人影快相基本上就係停牌起步。
超50就真係多既 同埋呢D唔會長keep慢線
但日本高速+20左右真係慢線既正常速度
呢D個個覺得跟牌行就得 你話唔犯法我讚同
你話跟牌行安全呢? 我就唔同意啦
日本限速有d真係太離地
高速無野都限80
大把local 揸100-110咁
高速超20-30 差唔多係基本

市區就多數跟返牌行
條友超50 多數係80以上路段
再低d的路段 好難超近一倍速
呢班港豬真係好好笑,換轉如果啲中港車司機喺香港超速仲話你班香港人都揸咁快啦?
最基本去到人哋地方要守法都唔識,連莊閒都未分得清,真係抵佢哋被禁入境。
可能衰賣淫唔可以比老婆知,只好瀨上次超速
港豬:而家超速姐,都冇撞死人你憑咩唔俾我入境先?你咁得閒捉啲啲本地人先啦~
四國好似唔少
team kill
日本慢線跟牌行有大把,中線先係+20。

上邊有巴打都出咗日本超速統計+30以上其實唔係大多數。
快得幾多,成個鐘路程咪俾你威盡快5分鐘
我見過相反明明有牌話有cam 我就即刻dup
但隔離啲日本仔照飛住去
唔知係咪知道部cam長熄
佢似係被人捉果陣展現既閪格被人blacklist 多過因為超速
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞