香港人因自駕超速被日本拒絕入境

1001 回覆
1010 Like 19 Dislike
犯罪集團首腦 連登
我都係講點解呢度有去日本自駕既人都係覺得
超速20~30係好普通既事 無話超速係岩

我自己個原因就係覺得跟慢線主車群速度
係安全過話死跟牌行咁解 而唔係鼓勵超速

當然 你話跟牌行實無錯架
行人過路線有人過馬路都一定要停
根本咩動作有安全意識咁做都係安全。

危唔危險係睇駕駛者嘅態度。

拉龍個個都有安全距離就唔會有危險。

人哋有慢線中線快線。

慢線就係畀人揸限速,中線快線畀人揀速度。

跟返線行就基本安全。
比人捉記住講超速好普通
條路自己揀
仆街唔好喊就得
日本啲highway除咗大車
通常都係keep中線
慢線比較少私家車行
中線啲車都係行100~110
咁依個全世界都差唔多,郊區執法都無咁嚴,市區就嚴好多。
地砲測速即時派彩, 一樣有老隱捉超速
先排有中國人開到200自炒仲香埋
條路寫車速幾多咪行幾多囉,乜好難咩
邊有可能保
佢知自己去唔到一個地方
狂買保險
之後不停過去比人拒絕入境
好快做全球首富
唔錯wor
無人話無問題
可能真係你未體驗過果種你跟牌行會變成馬路炸彈既感覺ja
防禦性駕駛? 你人在外地係慢線高速拉緊龍 是但一個cut得閪d 你唔撞前車都比後車撞啦
你地唔好真係當日本人渣車個個都好有禮貌啦

我係單線國道正常速度全程比後邊貼車尾開大燈照 幾辛苦去到有避車處先比佢行先
有人為左爬我頭 地板油逆線過我都有
咁既情況我真係唔覺得跟牌行有幾安全

拉龍既時候個個都cut你線 是但一個手車閪d你都難搞
咁既話 我自己就選擇跟大隊車速
呢到成班太監教人屌閪
我喺日本自駕遊嗰陣
你都唔知夠18歲未
你講嘅係皇珠路
佢講嘅係龍富路
跟規矩都變炸彈?
你班炸彈唔守規矩就咪撚屈人啦
人哋犯緊法你就要跟佢犯?
跟大隊?
咁多人死點解你唔一齊死?
點解要守規矩嘅去就班超速?
呢度話日本大隊行+50
唔行慢線又唔跟牌
即係一般叫嘅快線撚
呢個人人都屌
冇咩討論空間
的而且確日本仔好多仲狼死
而你都可以照跟佢哋超
但係人哋冇呢個風險、就算俾人捉都唔會好似事主咁被拒絕入境

日本嚟睇你一個外國人嚟到唔守規矩仲之餘仲離晒罩
點知你會唔會仲違反埋其他嘢
再諗深一層就係分分鐘你好似班去神社屙尿班友咁第時犯完法離境就吹你唔脹
連登仔個個都係咸美頓
會用一切辦法將+50合理化

喺日本揸開咩速度都無幾可畀人推,
人哋要超車都係喺合理安全情況。

帶頭行+10就夠晒,慢線行限速根本都有一大班司機跟住一齊行,唔會話cut來cut去。

cut來cut去常見係中快線,但中快線又其實都唔係+50。

連登仔就係特別多性幻想,自己想揸快啲就講到人哋大多數人都係+50。
超50俾人周到仲想入境
冇安全意識 隨時車撚死人
牌就淨係俾你參考用,咩80,個個都揸150up
見過有警告一次全部車行慢線跟牌拉龍
無人敢扒頭 心諗日本差佬真係佛心
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞