香港人因自駕超速被日本拒絕入境

1001 回覆
1010 Like 19 Dislike
不嬲都係拉頭車,佢自己帶隊蠢咗啲
想知佢呢d超速比人罰款個時,會唔會話比佢知之後入唔到境
關logo 乜撚野事
你淨係租車個車牌都已經寫住個租住
定你當日本人唔識睇日文
呢度大部分人用香港情況既比較
香港你當8成跟牌 1~2成超速 梗係超速令到意外容易發生啦
係日本高速 情況係掉轉
你當自己係田徑場散步 後邊個個跑緊1百米沖上黎
人人都要避開你呢個馬路炸彈咁
同埋個個都當D人cut線係過晒你先cut
我就真係遇到幾次人地係快線平排緊已經扭緊埋黎
所以爬頭本身唔係危險動作 但你作為比人爬果個 就係將呢個安全因素交比對方咁滯 仲要跟牌行係拉緊龍 後邊一堆車
你估真係定速跟牌 慢慢行就最安全咩
講到日本人就好鍾意守咁
咁依個一般香港人未必識嘅,車牌係わ或者れ就係租車,唔一定有公司Logo。
你唔講我都唔記得左車牌有字睇
わ定乜野?
我最多行路牌+30, 超30以上罰重好多
呢啲廢柴見識少 日本你都仲敢嘈 試下其他國家入境地方發爛渣
我咪就係揸得慢係咁比d狼死日本仔推囉屌你老母
睇下佢幾撚柒 笑下都好嘛
係,你講得啱
如果你被捉超速,記得同日本人講超速安全d !
最好拍埋片,俾大家睇下你幾咁威風
係咪還車會知架?
諗返上次去名古屋,唔劈住去都唔知幾點先到酒店
今次直情唔俾入境要遣返
其車超速發生意外,保險係唔保,都係守法駕駛啦
日本啲highway閑閑哋要踩到百四
先敢cut出快線 個個都超速㗎喎
本身本地人+30俾警察周到,係要罰錢加停牌。你地外國人罰完錢就可以返屋企,你話公唔公平,你估有無人會出聲
行慢線點會推你呀屌你老母
其實佢哋都係開合法車速,所以好多時唔係佢追你,而係你衝過去嘅時候冇注意到佢哋

我夜晚揸高速見到前面有車就會收
望清楚佢咩車我先會過頭
未出事囉
遲下有單炒車因為超多過30
到時一定大把新聞
呢個世界就係咁唔公平

拎返香港來講,日本人拎國際牌來到超速捉到,長官咪又係一樣「酌情處理」
關東同中部真係捉得好勁,九州如入無人之境
同埋Kitakyushu出咗名係飛車族嘅根據地
抵燃死
香港同日本唔會有分別
限速係咁多,你要超速就要承受俾人捉嘅風險
如果連揸得慢都覺得有危險,你就應該去睇吓其他P牌係香港係點揸
手車唔好就跟師傅學下防禦性駕駛,連少少變通都唔識,一味人云亦云,同俾人禁止入境個條友有咩分別
Visa係你嘅
人地話無問題,出左事係咪人地幫你頂先?
定係開連登出黎俾警察睇?
冇撚揸過就收皮
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞