一個幾個有家庭先明既野

683 回覆
1738 Like 121 Dislike
其實真係睇點樣教,
用旅行為例,
唔通一定一年去3-4次旅行先得??
只係而家社交媒體太多片彈出黎吸引到啫,
不嬲去旅行係一件好難既事啦 (家庭角度),
問連登仔有撚用咩 大部分手都未撚拖過 學人講生唔生仔

只要唔係有錢到可以比個細路成世剩係食玩訓屌佢地就歸類為窮人生仔正仆街架啦
"不過咁多國家來講 日本真係算純玩純食純享樂"

咁係你教育失敗, 去日本都只係識去熱門地方
我只係支持上面位bro, 小朋友都帶比成個家庭好多歡樂, 唔好淨係諗負面野。最起碼我努力供完層樓, weekend又可以享受家庭樂, 夫妻間又多佐共同話題, 起碼老婆唔會追住12隻騎呢怪, 生活有寄托。
我大仔就係成日食食吓瞓着
嚇死托兒所同學校啲老師
仲有叫唔醒
要用水撥醒佢
傻尻仲話有家庭先明
有腦都諗到
郵輪碼頭冇船過嚟
得好少選擇

一條去鹿兒島一條去沖繩
等你下次去話我知好唔好
家務 就請工人姐姐做啦.....
買左樓另計
去晒threads喇
你唔覺冇晒呢d 傻仔喇咩?
呢d閪題目, 我細個次次都寫去動植物公園
我重來無怨小朋友帶比我經濟壓力, 我最窮果陣係剛剛置業果陣時, 銀行真係得返五位數。
因為大部分都係公屋仔
仲痴緊老豆老母住
所以大多數留言多數都係窮人生仔正仆街
仲有好多係呢到鳩up

根本除非你生存都成問題 生仔根本唔使咁多錢
SPECTRUM OF THE SEAS
你上YouTube大把片
不過我最近後悔
女人個Boss話呢隻船應該好多大陸人
知使唔使戰狼上身搶嘢食
最緊要自己Enjoy
但如果上嚟呻話自己冇得揀要迫住中出生仔
我就覺得On99
呢啲野結婚前應該一早deal好曬
碌撚係自己既
邊有話冇得選擇

香港就係大多男人迫住聽件乸講
係咪都中出生
又唔識教
出到街依嘩鬼叫自己就玩電話
我最撚憎呢啲家庭
樓主會唔會冇諗過開個post都咁多人屌

冇野既,你生左就盡責養大佢。自唔自責都已經唔重要。
係講得無錯嘅

所以一開始就同女朋友計劃最少要搵幾多錢先生
否則唔生領養就算
精神上攰到仆街
算啦 係連登講呢啲 只會得到咀咒毒罵 唔會有咩共嗚比到你
有錯咩
依家日日哦我話幾時去 Jurassic park?
咁樣再講落去冇得講喎
如果講學嘢量 上維基睇YouTube一個鐘
甚至返學都得啦
學習嘅渠道應該多元化會更加好
就算普通嘅學校都會搞下近近哋遊學團
就係唔想啲學生剩係死記硬背 視野剩係得香港
如果唔係填鴨式嘅教育都係自己攞嚟
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞