一個幾個有家庭先明既野

683 回覆
1738 Like 121 Dislike
唔再上憤世仇世連登討論區
仇女,仇家庭,仇窮戈,仇年青人洗碗洗廁所,仇國
當呢度baby condom?!
大把non contact sports
Golf同tennis依啲都有high school varsity
個個都要做quarterback咩
個人運動嘅話figure skating同gymnastics都好多Asian玩
真野唔好講,香港教育制度根本係垃圾,徙時間
其實基本微積分係大學用兩個course就教完
香港中學舊課程由a math到 p math係到drill 4年題目
係考完公開試之後大部份人一世都唔會再做個d題目
起碼有95%係徙時間,用5%學左個原理已經夠
左下果張 我諗咗諗 係跪低咗定點
無咩好呻
好幸福
24頁變教細路大討論,我輕鬆啲先

因為我小朋友係小管家,乜都關佢事,搞到我今日要匿埋喺廁所食鹽焗花生,費時佢咁快食啲重味嘢
加油
人地點教我真係唔知

香港係叫係背左佢點transform之後就俾100題你操熟佢
之後真係考試嗰陣就出一題文字題俾你叫你變做一條式,仲要係好撚難d嘅,d唔到出黎咩?呢條long question後面d分你都唔洗拎

成年事到尾,佢有冇教過你d同in其實係做緊乜?
有,照住本書讀囉「切切切切切切到好細份」

對香港嘅老師我只有一句說話
「你照書讀就叫解左,我就應該識嘅話,咁我淨係睇本書就得啦你上乜9堂啫?」
所以細細個年年都跟團咁濟
上連登勿認真 施主何苦呢
有錢就唔洗操心咩
咁細個比手機佢做咩
又唔係要自己出街
淨係俾功課已經爭好遠啦
做人有啲邏輯好
無嘅就好難同你討論落去
細路幾大先? 十歲以下跟本唔應該畀手機佢
小朋友對火山冇興趣
唔洗太擔心 我細細個小學英文冇次合格 上到中學轉咗教學模式 最尾dse 5** 可能係教育方法唔啱佢姐
因材施教應該係基本啦
唔通你生兩個係為咗佢地一模一樣?
有fd做學校 已經只可旺季去
大把band3少功課啦 再唔係你唔交都無人理
你真係想hea既實大把選擇
主要問題係d香港(亞洲)d父母心態都係望子成龍
唔會接受d小朋友hea
但出左國就唔介意佢地hea(好聽d就叫開心返學)
其實大把亞洲人係外國長大d體格同做運動既鬼佬一樣
呢樣就係要自細鍛鍊
同埋飲食都有關啦
體格後天絕對可以改善
擺到明你無乜聽書啦。
教咗limits先學d嫁嘛,limits同rate of change (d)咪就係個基本原理囉

經過multiple integral洗禮就知amaths level d 微分好撚易
咁辛苦當初就唔應該生啦

唔係冇家庭既唔明 正正就係因為太明白先選擇冇家庭
其實一拎起部電話google translate 開camera 中英文即刻睇到

不過老實,去睇展覽,啲圖同展品(裝置)先令人有感覺

文字真係返香港再借本書睇返都得
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞