一個幾個有家庭先明既野

683 回覆
1738 Like 121 Dislike
呢d經歷仲難能可貴
我成日都帶個仔去玩
一年四個學校假期,基本上最少都 road trip
返香港
坐郵輪
我會帶個仔周圍去
如果我能力做到咪做囉
但如果我能力做唔到去唔到旅行,我認為都無傷大雅
連登係咁,講層次高少少嘅野就會對牛彈琴。
我諗起有一單野係父母教佢個仔點吊西,真係起現場教
如果個仔因為細個冇得去旅行怪老竇老母
其實係個靚仔受唔足夠嘅愛
你比到愛佢,佢點會理呢啲啊
邊有咁多假期

聖誕 暑假 復活節 仲有?
人生根本就無既定既formula但連登仔永遠係reduce到追求錢同扑野做唯一目標
有人鐘意去保育大自然-》on9人工低
鐘意玩音樂-》on9香港搵唔到食

咁既價值觀既人返去教人窮人生仔正仆街仲自以為有道德高地
收埋啦,根本未開化,世界好大人生好多可能,唔係得搵錢上樓玩女
最諷刺係使幾萬蚊,又煩book 酒店機票、預備行程,攪一大輪。去到呢,啲細路全程淨係掛住篤手機。乜嘢風土人情根本無興趣理。
細路對呢啲都唔知幾鍾意
點會覺得boring?
玩 Road trip set camp 釣魚釣墨魚捉蟹燒烤
一有呢啲嘢搞兩個仔就好開心
又係你啲弱智要生完先知養細路辛苦
大把人一早知養細路辛苦先唔生
你依啲弱智係咪無父母,所以參考唔到父母當年養自己點辛苦
有呢啲經歷都係好事
最緊要人冇事
可以俾佢哋知道唔係所有嘢都可以控制
亦都要識得應變處理
唔好咩都take it for granted
呢個真係好明顯 一上到小學高年班初中好明顯住公屋嘅同學仔同埋住私人屋苑嘅同學仔個眼界已經開始有分別,有時有啲嘢真係冇得坳
你冇錢,人生意義咪得返返工
有撚時間畀你有意義咩
香港邊度國際,邊度公民呀,睇過
關心大自然又點,都唔到你改變現實浪費幾多嘢
唔打算改變 / 改變唔到嘅嘢,知嚟把撚
sorry唔想知
因為女人比旅行難n倍
呢個係事實

洗錢就可以去旅行,但未必得到條女
佢無喎
我自己打咗一針之後一路拖拖到唔使打針
你肯定卡介苗果啲冇打
九成都幾合理
美國經濟今年有數據話Top 10%人掌握緊68%財富
之後早兩年香港Top 10%收入係50K
咁你認為Top幾%或者收入幾多先唔算窮?
成家去4~5萬都話貴....
一個月人工喳喎
比外在標準定義自己,自我奴化
日日行屍走肉返工放工維持生命
不如早d end game死左佢算
希望你沒生仔
教學方式本身就因人而異
你有無了解過嗰細路先?
有好多細路嘅潛質都係慢慢發掘出嚟
一句資質就概括晒
典型仆街老豆老母
希望你做到百二歲享受人生意義
咁係因為你唔係香港姐
番深圳啦。
咁你慢慢關心全人發展,人生意義,國際公民,人同大自然關係
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞