一個幾個有家庭先明既野

683 回覆
1738 Like 121 Dislike
剩係少咗去旅行咁簡單咩, 仲有好多野要犧牲你未foresee 到,到你用好多錢栽培佢再反骨問你攞錢俾首期你先知咩叫痛。 仲有你養大佢都係等你快D 死分你份身家,到你住老人院冇人理臨死前班仔女扮考順就知生仔係幾咁弱智既一件事
自己教得差就唔好賴
邊隻郵輪咩航道?
唔去旅行儲埋儲埋咪又係要幫佢留學/首期
有傑
當呢度Baby Kingdom?
咁想生一個咪夠
荒死唔係驚生著個蠢/廢
生多個攞個保障咩
細個老豆比錢你睇唔到?
西貢旅行、學校大旅行都叫旅行,作文就係要學識作先係醒目仔
下下要望到先叫經歷唔掂喎

Phy 計數,都唔駛睇啲車速都計到
Chem,紙上談兵都計到啲濃度

下下做比較比死人,買定第時space x有民營太空旅行機票,下次作文會作
專業,岩哂樓主,可做家務,又可訓練小朋友獨立
將來有太空旅行或者深海旅行使唔使使幾百萬至成千萬比佢「體驗」下黎作文
歡樂既話做乜係度圍爐呻
唔係挑你機
只不過有啲自相矛盾
科學館同博物館唔同嘢嚟嘅
旅行嗰part其實主要係淡季無啦啦請幾日假嘅話
返到學校啲嘢跟唔到 追唔到

所以趁幼稚園時同佢請假去多幾次都唔怕
睇左下面幾十層留言 發覺層主講得好岩

明明人人都係有老豆老母生,但大部分留言都係屌窮人生仔 無乜人去同情理解樓主

唔通真係一年洗得起幾十萬去幾次旅行先配得上生仔?
我住 Perth
復活節嗰次由Perth去Adelaide
玩咗三日
跟住由嗰度搭郵輪返去Perth
P&O
呢次係試吓得唔得?
我女人幾鍾意,所以下轉會由香港去日本再返香港
Royal Caribbean
授人以魚不如授人以漁...死儲爛儲,然後幫佢比學費比首期...到老仲要比啲仔女搾乾...不如早啲教佢搵錢...自己都要理好財預備好退休...大家各自有自己既人生...唔好互相拖累...

平時大家返工返學,一日有幾多時間24小時對住丫...成長只有一次...你既人生都係只得一次...珍惜下大家可以一齊體驗新事物既時光,創造回憶啦!
雖然我認同你講既嘢

但係連登仔人工FG都50k +
你係呢度講呢啲嘢即係申請俾連登仔笑⋯⋯
以前就讀萬卷不如行萬里路姐
依家邊駛,好多人依家去旅行係打卡想啲人俾 Like ,
係啲寺門口影張相就走,入都唔入去,見識到啲乜?
無請工人

心諗乜香港已經咁撚前衛
咁開心就唔好出POST屌啦

D人唔係笑你生仔
而係話你無錢點解要生仔
你自己係個POST都話做家長需要錢
人地只係用返你呢個POINT重覆一次, 再笑下咁
你就發哂脾氣
而家唔止擔心你有無錢
更擔心你點解小朋友
攰過番工 不如跟團
只要有得玩,細路仔係唔識倦
然後食飯嗰陣食食吓訓著
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞