一個幾個有家庭先明既野

683 回覆
1738 Like 121 Dislike
香港local教育係到浪費時間係到做drill但係啲content又容易簡單得濟
晒時間係到操啲大學一個sem cover晒嘅嘢
香港讀最起碼一定要讀IB

自己英國system冇讀過
不過美國係 up to year 8都係學基本嘢
多啲時間比啲細路玩下去下field trip
上到year 9進度會跳得好快
你肯讀嘅話直接year 10已經可以讀緊AP
Equivalent to 大學 101/102
ACT SAT又可以考幾次唔洗一次定生死
玩運動varsity比起香港競爭大好多
同埋多好多課後club玩
老實講玩運動亞洲人實在太蝕底 能夠突圍而出既機率實在太細

唔好講咩配套 裝備呢d 剩係天生體能同外型已經比白人同黑人屌打 試想像一個又矮又弱小既亞洲人同人玩football 一個打橫埋黎既tackle 應該已經殘廢

又或者打籃球一定比人in your face slam dunk再騎住你膊頭迫你含撚咁落番黎 到時真係顏面掃地

走去玩運動只係躝時間同打擊自己小朋友自信心
諗清楚仔女玩運動係想為升學定係真心愛運動
根本就兩班唔同父母
一班就有錢養,一班就只係啱啱好
(無錢嘅唔講)
咁點討論?
唔係為升學無謂哂時間 反正亞洲人一定去唔到職業 到最後白白浪費錢同時間
你點plan行程?
幾歲就去動物園海遊館好開心wo
去pokemon center呢類買野打機又得
但做運動身體健康,多d肉少d肥,跳舞又可以改善平日身體動作無咁易寒背。
識多d人學識合作。
過程又開心。
淨係對少d電話睇垃圾就已經好好多。
亞洲人唔係跟佢地咁日日fast food 根本唔會太肥

自問自己已經好唔健康成日食宵夜 我都可以係成個公司最瘦既幾個人之一 外國好撚多痴肥既人
搣甩睇電話癮好過啦屌你
有運動同練過個身體都唔同。
其實飲食唔健康都會令人瘦,
其實瘦都有唔健康既瘦。

過肥過瘦去見營養師,
佢叫你做既野居然係一樣,
真係好奇妙。
我係大人都想去喎,你覺得boring仲好,留返個火山俾我睇
你講得出呢D on9 廢話, 肯定你唔止無家庭, 分分鐘連男女朋友都無, 平日屋企野又掟晒俾父母的死廢柴
因為呢D 旅程 exact7ly 係設計俾大人
亞洲人番去打乒乓波羽毛球啦,網球都ok, 總之唔洗身體對抗嘅運動啦
你係香港姐
玩運動可以為興趣架姐 唔一定為升學
身型有限制既咪玩d一樣有身型限制既運動例如拳擊 mma
都有d唔受身型限制既運動例如足球 遊水 單車
全中
唔好上咁多連登,連登係最後一代
生到個仔好似你咁既廢物心態真係唔生好過
廢撚到喊
以前唔明

家陣明了,單身最好
憤世仇世連登仔
仇女,仇家庭,仇窮戈,仇年青人洗碗洗廁所,仇國
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞