一個幾個有家庭先明既野

683 回覆
1738 Like 121 Dislike
其他國家有咩得着
可唔可以指教下
咪撚on9 同支那人鬥生?
落後同小朋友有冇得著係兩件事黎
我反而生左仔會移番去香港

外國除非住大城市 否則個格局實在太細
點解唔得先?
呢啲俾細路仔玩嘅科學理論實驗
大人讀到中學程度
讀過 phy chem bio 睇一睇都知係咩啦
自己再解釋返,俾啲小朋友聽
題外話,好多科學發現都係撞彩
連估吓都冇
同清唔清高無關係
人同大自然,地緣政治同個人生活好大關係
你智力未開化到理解同關心呢d野係你既問題
不過岩既,奴隸階層係唔駛理呢d
比心機返工,不過唔好生仔喇,遺害下一代
咁你都算係個好男人
唔係個啲負責賺錢就乜都大安旨意唔理個啲人

會有回報的 老婆仔女有眼睇
巴打你小朋友幾多歲開始帶佢地周圍去?
日後我去旅行個方向都會好似巴打你咁
唔會淨去一個國家
就算同一個國家,都會去唔同既城市
希望每次都會去到唔同既地方
絕對係一個可行嘅選擇
移民諗太多嘢啦到真係會移果時,年紀都唔細
如果坐四五個鐘機只係去戶外放電
倒不如兩三個鐘去東南亞國家一樣可以放
對細路體驗無乜分別
都可以
小朋友就好似空氣粒子咁咩都衝撞唔理邊度
我哋大人就俾個container 佢等佢喺一定範圍內活動
當然呢個container 我自己覺得越大越好
到小朋友大啲,自己有能力又可以再撐大啲個container
個container 擺喺邊度係父母決定
父母當然想仔女好
係每個人都有嘅局限之下,比最好環境仔女
讀多啲書?你睇我哋嘅維尼啦
留啲資產比仔女好過啦 樓主
我只係覺得香港係比小朋友成長同學習最好既地方

見識過外國既教育實在係太hea太laid back 真係頂佢地唔順
你唔好以為
其實有啲程度幾深
同埋唔係區區phy chem bio嘅範圍
比如日本會有嘅 地震 火山
唔識就係唔識 唔好估估下教錯 遺禍下一代
咁唔洗餐餐都食得好豐富嘅
同埋睇吓有無咩衫褲鞋襪要買
如果食同玩夠晒啦
支那狗鍾意係支那點生唔緊要

唔好黎香港特別行政區生就得
諗返以前單身真係好爽,自己想點就點。唔洗出盡力做好人地老公,人地老豆,根本但無做過自己。
有得必有失
你控制到咩d支那仔係香港大到u grad啦
仲有班磚才
覺得外國教育太懶散
我覺得其實好矛盾
首先好嘅教育最終要嘅成果係咩?
會唔會係嗰個地方有好多創新嘅嘢?
好似文學音樂戲劇電影哲學
會唔會係嗰個地方出好多諾貝爾獎得主?
又或者係嗰個地方有好多新創公司可以發大去做?
以上呢啲會唔會係你認為一個好嘅教育制度所應該得到嘅成果?
奇怪地教育懶散嘅歐美
喺樓上所講嘅成就,基本上壟斷全球
咁究竟我哋所追求嘅好嘅教育?應該係點樣?

令我諗起一個例子
萬惡嘅資本主義講嘅係人人自私自利
但係全世界發展得最好嘅國家都係資本主義
唔單止有錢,仲大部份有民主自由
另一方面萬人景仰嘅完美烏托邦共產社會主義
點解會崩塌瓦解?
苟延殘喘嘅都窮到燶
我哋特首李家超話以結果為本
呢句說話真係…..
個題目應該係要有自己家庭先可以搭倒爹既野。

但係最多既回覆就係冇建立自己家庭既人。
支那狗就係支那狗

永遠扮唔到真香港人
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞