一個幾個有家庭先明既野

683 回覆
1738 Like 121 Dislike
咁你既人生都幾可悲 任人擺佈

同埋祝你既小朋友喺未來既香港生活得開開心心 快快樂樂
出呢條題目既人係唔係有d自我中心?佢assume左人地一定會有旅行經歷。你唔比人未去過旅行?

咁我都出一條囉:請介紹一下你樓下會所既設施
小朋友去完撚記得咩
係家長自HIGH覺得做左野咋
你細個同屋企人去旅行既野你自己都唔記得啦
一家四口 旺季去日本點止四五皮
機票每位最少4千 酒店一晚都2千
未計交通 買野 飲食 仲有去Disney / USJ嘅飛
係 四五皮未必叫貴 但唔會咁易一有假就去到囉
四五皮唔計各自洗費可以係一個家庭每月開支嚟
真係好有心 respect
被逼揸柒人車算唔算
幻想屌閪唔洗叫雞
有,不過相對水質冇咁靚
香港咁方便,鼓勵大家搵多啲水上活動

不過唔建議農曆七月帶小朋友落水
帶個兩歲小朋友去日本
最後佢識咗咩叫1:1咁高嘅高達 咩叫hello kitty 咩係麵包超人同叮噹
算唔算得著🤣
窮人真係唔好生仔…
帶塞豆窿去旅行一律建議跟團
咁就仲衰

變到同班white trash 一樣 但又無人地白人既優勢
冇一本天書嘅
你要睇佢嘅轉變
點解會去做電競選手?
觀察個過程
可能佢真係叻,都話唔定
唔想下一代行自己條舊路,當初點解仲要生,唔生就冇呢個煩惱,分分鐘而家仲享受緊二人世界
我相信小朋友想要錢多啲。不能自由活動的旅行等同白去
冇人叫你生
所以幫啲細路報遊學團算數
平啲又有人睇住
呢個年代連飛機都未搭過
應該真係會比同學仔笑見識少
搵啲科學館類型嘅嘢
啲細路超級鍾意
笑死 自己垃圾就覺得全世界都係咁
又要唔敢反抗又要呻 成世人活係人地期望之下 唔洗攻擊返我無得好似你咁慘
我點樣都唔會影響到你人生使命係流動ATM
生左小朋友係無左d野, 例如享樂, 私人時間
但係得到好多野, 例如窮, 慘, 傷心
有好多5毛會故意踩低人地,搞分化令所有人唔再團結,毫無建設性嗰啲就唔洗咁認真
日本博物館無中文嗰喎
英文都未必好詳細
我試過一次去東京坐公交, 真係會好似你咁諗
跟住改咗自駕, 舒服到返唔到轉頭
講真去旅行真係打發時間
搵啲佢哋會玩嘅嘢係俾佢哋放電
佢未大得透做父母嘅,永遠冇自己嘅自由
plan嘅行程一定係小朋友行先
到佢哋大咗啦,先有返你自己嘅選擇
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞