Samsung Galaxy 討論區 (296) 10/7 Galaxy Unpacked

1001 回覆
5 Like 4 Dislike
始終都係未落到手買Fold 6
等下d full reviews先
睇下會唔會奇蹟咁電量同相機有大進步
d 回收價又減有幾舊
Fold 5同6 都係4400 mah
而家開始有D 影相REVIEWS 又唔係太差姐
一直都係
所以佢厚都唔係無原因
D人一味話贏國好薄好大
笑而不語
唔知幾時有SF單號呢
我用iPhone 15 Pro Max 同之前用S23 Ultra
每日都用到80-100%電量
Fold 5係基乎每日都過100%,有時120%都有

如果有一代佢加到4800mAh咁我應該叫接受到
加大電只有四個方法,一係變重,人地而家全部仲輕過你,冇可能。二係改膠身,咁部機會變cheap,更加少水魚肯比萬五蚊買。三係減低耐用度,呢樣係三叔現時最大賣點都好難改。四改用更進取電池設計,三叔試過Note 7 單嘢之後應該都唔會再咁進取

結論係佢要靠外星科技先搞得掂
乜原來大陸廠個hinge做到屌屌fing咁柒
咁睇唔開 akg調音/harman curve 衰聲架喎
一開始唔係嘅

但用用下就會der皮
鏡頭咁大舊
都係估倒係咁既結果

不過支摺fans 係唔會理
一係就厚度唔變不過整闊部機塞大電
雖然都係可能性不大

我覺得一部完美嘅大電、靚相機摺機係有市場
貴少少都會有人買
只能夠話各有長處/賣點
冇一間廠會全部嘢都掂
亦都唔會無端端賣大包俾你
今次做乜下午都未見有人有sf通知
另一個落唔到手嘅原因係個鏡頭點解要搞成咁
勁大個bump

Fold 5 淺藍色世一
舊機過新機,用線快d定用wifi? Router行緊wifi 5,舊機係幾年前既sony,新機係samsung A55

過Whatsapp history,係咪要舊機用whatsapp backup左去google drive先,之後新機set返whatsapp時download返?
不過我睇咗幾部支摺既spec
都冇乜邊部鏡頭係同佢直身影相旗艦機係一樣料...
我用緊4 NC,平又質高冇投訴。唔小心放埋落洗衣機洗都冇壞。
我之前用開bose或sony耳機。
fold5就過保養,請問係唔係要去換內mon貼?
一直都冇換,但又唔見有咩問題。

咁岩我都有呢兩對,4NC 絕對抵吊,但音質都係XM4好好多既。
我都估唔到, 拍得住隻XM4,真係平靚正
早幾日買咗N5,音質同buds 2 pro比人聲冇咁清晰,要用佢隻dongle先好啲
少後悔
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞