Samsung Galaxy 討論區 (296) 10/7 Galaxy Unpacked

1001 回覆
5 Like 4 Dislike
三星唔會咁好死
係咪因為你用慣咗三叔fold 先至可以完全冇呢個感覺
用緊s21,仲係覺得今代外個mon好撚窄
Fold 6比唔過Pixel不過竟然好過Fold 5咁多?
色彩正常返
冇over sharpening
可能算法改善咗
話說 $1,100 Galaxy Credit 你哋會點砌
Mon 貼、兩隻 10,000mAh 尿袋、45W 火牛連線 = $1,092
正常 S24都係行自然路線 應該同一套算法
粒電大咁多都少過人癡線,不過有60快充打返和
真係15 16唔知換唔換flip6好
依加我部flip5最大問題係成日過熱
我係外國 天氣熱 同埋揸車會連住wireless carplay
次次揸完車拎上車就過熱 好lag 又開唔到map
唔知flip6加左個導熱板會唔會有改善
唔知watch 7同6個錶帶係咪通用?
因為係sony

但係1vi真係買唔落手,又一定唔會買中國牌子,以前又鍾意日系摺機,所以先諗flip 6
fold 6 先日系喎

Flip 主打兩點
1. 女仔用細細部
2. Flex mode 座枱自拍

用唔着依兩點,你就會因摺機既副作用而後悔
呢樣真
通常都係信仰
邊幅相令你有呢個結論?

我覺得太黃

近年啲廠成日都整到啲白唔似白
以為扼到人但根本就唔係嗰回事
有一張Fold 6同Pixel 都出到正常天空
Fold 5整到好誇張藍天

有一張草地Fold 5明顯過分sharpened
Fold 6冇

整體Fold 6好過Fold 5唔少,比預期中大分別
都係回歸返還原真實就係好嘅討論

次次盲測都係越vibrant越高分,呢度部份人大推嘅大陸機都係如此處理

不過pixel fold video 防震差到幾乎用唔到

8成場境部部機都差不多,點都唔存在好大分別
S24 edu試過最平幾錢?
Samsung機係咪唔使指擬有LC3
撚過下fold 6,係算輕,不過我都係用番直版機
其實Fold 5個相機我都收貨啦,要求唔係咁高
主要係電完全冇加到,我好唔滿意
之前用Fold 5 ,睇YouTube碌吓IG睇住個電量一格格落
Weekend出街基本上係一定要帶尿袋
唉其實靚仔左有d 想換,但淨係靚仔左,咁既回收價 咁既offer 過唔到自己心理果關
有優惠碼
如需要 可以比你
講下fold / android 用黎做主力機,iOS 嘅優勢只係淨返 apple pay / 八達通。

samsung 八達通我屋苑唔support, 都唔駛講mtr 入閘成日要擔心scan 唔到果種壓力。有時上網買嘢,叫下餐廳自己網頁既外賣自取,apple pay 真係方便。

不過google 因為大陸咁,都唔想做香港生意,google pay 應用既推廣係死症
屋苑應該唔會唔support(都係一樣八仔),都係一樣咁read and write

佢唔識嘢你照隊部機應該一樣登記到
試過照隊,唔得. apple watch / samsung 新version 每次出個number 係唔一樣,屋苑要upgrade 套system 先read 到,據聞upgrade 收好貴,不過平定貴佢地都唔會做. 帶多張實體八達通好麻煩
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞