屋企人最近 firm 左 末期肺癌。。。

689 回覆
654 Like 46 Dislike
無論如何,建議你尊重家人的決定
我爺都係 做化療電療做到個腦有影響
都可能係擴散唔知 試過神智不清
去左醫院問番佢 唔記得自己做過咩
做電療食咩嘔咩 做完電療無用之餘一落千丈
好彩最後去左沙田醫院 都係for末期行埋最後嗰程
啲護士可能workload無咁大全部都好好

臥床階段多啲幫佢按摩 會舒服啲
如果唔係阿爺自己堅持要做化療電療
宜家睇番轉頭 唔知會唔會唔做仲好啲
下話

唔識寫字?
關大唔大病咩事
公家一日可能見幾十個呢啲case
邊得閒逐個睇到咁深下
去私家問下又唔係一定要你醫
煙民年紀又大,每年十幾萬保費,住公屋點撚樣負擔?
所以賤種煙民最後咪靠公家醫療
上網睇嘅資訊未必可信,因為每個病人嘅情況都唔同。有時會愈睇愈心慌。建議問番醫生個治癒機會同係公院治療嘅話,按番你屋企情況有冇資助可以申請。

加油🫶🏻
抵死架喎長期食煙
一黎就化療唔會燒好多錢
真係貴個個係鏢靶治療
建議第一件事比兩老認清現實
再陪兩老完成晚年心願
化療一開始左 對好多老人家黎講其實等於死左
襯行得走得 珍惜每一日
唔識字都敢笑人
去印度配?
做咩咁激動?你都係賤種火車頭?
如果non small stage 4 港大有個研究計劃
關於基因排序去制定治療計劃
可以睇下啱唔啱

https://hku.au1.qualtrics.com/jfe/form/SV_5bzFuS1pIc0nrTg?Q_CHL=qr&utm_source=OOH_poster&utm_medium=referral&utm_campaign=HKU_FMI
唔識打sor 腦cancer
如果2萬一個月 樓主屋企人可以一試

可能可以有多幾年 當陪佢走埋落去囉
煙鏟狗使唔使跳晒掣
醫保洗鬼十萬
嫌貴買癌保幾百一個月有找
有樣野叫關愛基金,撒瑪利亞基金。只要你老豆夠窮就可以有資助藥物。我老豆可以全免,新藥唔係萬能但可以買到幾個月變超人無痛行得走得。

到出抗藥性就再惡化
你屋企人食得煙都預左
唔怪得咁多人唔買啦
咁多人以為每年要十幾萬保費
唔好9吹啦,幾百非煙民20-30歲就得
免疫療法 公立好少包
咪on9啦
私家醫院醫Cancer
一個月就揸乾你
我去滙豐個網撳過嘅,就算保險公司打個8折,都要過10萬
行到咪帶佢做想做既野,食想食既野
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞