屋企人最近 firm 左 末期肺癌。。。

689 回覆
654 Like 46 Dislike
即係每個月用幾多錢醫?
過來人 只可以話 好好珍惜餘下時間 去到呢個期數 唔好特別浪費太多錢去醫 基上求佢舒舒服服就ok
咁大反應

食煙抵死係事實,開得post 預左大把人入黎贈興

要無數咁多人去吸二手煙三手煙,唔洗還?
閱讀拎U果班?
好似睇過話長年食+而家都咁樣了就唔好戒煙 一戒走得仲快
認真去私家問下意見
公家有時真係hea鳩你
How old?
有啲撚樣食足廿幾三十年都生歐歐 有啲唔煙唔酒就生cancer早死
洗一球可能都係續命多一排 又痛苦耐啲
人始終一死 啲錢留返比子孫好過啦
其實都有 係醫生俾唔俾既啫 不過要做左test 先 可以睇下有無clinical trial 可以join 我爸當年咁岩搵到 本身話無得食 最後有 但食左3個月就無效 但有得食個期 個人好精神 最少可以去到一次旅行 起碼叫有回憶
長期食煙根本自己申請
最慘既係身邊食二手三手煙既人
免疫治療以靜脈注射進行,一般情況下,免疫治療大約為4至6個療程,療程每隔2至3週進行,每次注射時間約30-90分鐘。患者可選擇於腫瘤科專科診所或醫院內接受療程,並定期復診。進行療程期間,醫生會緊密監察患者的身體情況,藉此調配合適的注射劑量,故此絕對不會允許患者自行以靜脈注射進行療程。部分患者接受免疫治療後,可能會出現輕微副作用例如疲累,但在罕有情況下,會引致嚴重肺炎、腸炎等。

上面段野真係的話
如果係6次 每次4-5皮都係30萬內
我覺得攞得出都應該比佢醫
因為唔係多錢
聽完醫生報告, 心情唔好咪食多2 支煙定一定驚先。 反正唔食都食左咁耐, 都享受過啦
有能力就盡比錢,同時多付出時間陪伴
可以同你講 情況只會愈來愈差 化療好辛苦 唔係個個頂到
睇醫生係一定要做 但同時間多啲陪佢 去下旅行 乜都好
因為可以惡化得好快 轉個頭入左寧養病房你喊都黎喊切
加油, 唔好放棄, 多D陪家人
小細胞好惡
不如用餘下既時間做佢想做既事
多過係醫院受苦咁過日子
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞