屋企人最近 firm 左 末期肺癌。。。

689 回覆
654 Like 46 Dislike
有 但會同你講要幾錢 同埋預計效果
快撚啲去整返飛先啦,死撚咗冇得食架喇🚬
有冇咁撚岩呀…….我老豆幾十年冇返過工……
由以前拎綜援拎撚到而家生果金……..
仲要朝朝同我爭廁所 明明佢唔洗返工又唔急用…….

咁你自己都要小心啲,食咁多二手煙
同意
但好多老人家害怕死亡
始終大家成長經歷同價值觀唔同

如果我有cancer
一定唔醫,拿拿聲買機票去食玩
小細胞真係難搞
屌你老母,你唔爬文?
衰啲講句
你屋企人食煙有Cancer ,佢都無得埋怨,我諗起碼佢都接受左
如果生活健康唔煙唔酒都中肺癌,真係好難接受
啱啱睇到

此外,國際上還有一些大型臨床研究正在進行中,覆蓋不同癌症。例如:胰腺癌、胃腺癌、以及最常見的原發性肝癌等。對於非小細胞肺癌出現腦轉移,研究者正在探究在進行了標準的立體定位放射治療後使用電場治療,以進一步加強對腦部轉移病灶的控制。

https://www.stheadline.com/cm/3361799/新治療-生希望-腫瘤電場治療TT-Fields為患者帶來福音
食得煙預咗有呢一日,搞定後事咪嘥錢醫
危疾消費保會比危疾儲蓄保好?
咩意思?
1)普通危疾(年年比):100%用嚟保障/承擔風險
2)儲蓄危疾:有一大部分佢話會回返比你/投資有回報/25年後點點點點,結果只有一小部分係承擔風險(ie掛危疾頭賣投資肉)

當然有啲人需要2,儲錢又想有啲保障。
長期食煙都算係求仁得仁
你咪由得佢死囉
不愧係波台友
食煙應該冇可以用藥嘅標靶,得免疫治療+化療
總之保持希望,盡力而為
對屋企人同自己都無悔無遺憾就okay架喇
“Good karma always do its own job well.”
仲要噴比唔食煙嘅人,屌佢老母
3個火車頭負評
唔好以為匿埋食就唔影響人,我果邊天井長期有煙味,搞到我明廁唔開得窗幾乎變黑廁
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞